31 Mart 2015 Salı 19:05
Ağrı'da 51. Kütüphaneler Haftası Kutlamaları Başladı

 

Ağrı'da 51. Kütüphaneler Haftası Programı, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce çeşitli etkinliklerle başladı.
 
Ağrı Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen programa, Vali Yardımcısı Rıza Gençoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Erkan Kösedağ, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemil Budak  ile Liselerin müdürleri ve öğrenciler katıldı.
 
İl Kültür ve Turizm Müdürü Erkan Kösedağ, burada yaptığı konuşmada, kitapların en iyi bilgiyi sağlayan ve insanlara yol gösteren dost, arkadaş ve rehber olduğunu söyledi"
Yıllık 120 bin okuyucuya hizmet verdiklerini söyleyen Kösedağ " Yıllık ortalama 120 bin okuyucuya hizmet veriyoruz. Kütüphanemizdeki 41 bine yakın kitabı 4600 üyemiz okuyor. Rakamları daha yükseğe çekmek için Kütüphanemizin fiziki şartlarında iyileştirme yapmamız gerekiyordu. Sayın Valimiz Musa Işın'ın talimatı ile İl Halk Kütüphanemizi Kültür ve Kongre Merkezimizin 3. katına taşıyacağız. İnşallah Odtü'de bir kütüphane nasılsa, Hacettepe'de bir kütüphane nasılsa, Ağrı'da da aynı şekilde bir kütüphane oluşturacağız. Biz zaman zaman  öğrenci arkadaşlarımızdan,piyasada kitap fiyatlarının yüksek olduğunu duyuyoruz. Kütüphanelerimizde kitaplar ücretsiz. Ödünç kitap servisimizde bulamadığınız kitapları söyleyin, bu kitapları biz alıp kütüphanemize ekleyelim, sizlerde faydalanmış olun. " dedi.
 
Konuşmanın ardından Ağrılı yazarlar Ayla Aslan, Ferzende Tanışır ve Dinçer Çankaya, yazmış oldukları eserleri ve kitap yazma nedenlerini anlattı.
 
Kitabın önemini anlatan Video gösterisi sonrasın 51. Kütüphaneler Haftası Münasebeti ile düzenlenen Resim, Şiir, Kompozisyon dallarında dereceye girenler ödüllendirildi. Kütüphaneden en çok faydalanan öğrenciler altınla ödüllendirildi.
 
Daha sonra salonda yer alan 560 kişi ile aynı anda kitap okuma etkinliği düzenlendi. Program Kokteyl ile son buldu.

 

agrida-51.-kutuphaneler-haftasi-kutlamalari-basladi.jpgagrida-51.-kutuphaneler-haftasi-kutlamalari-basladi-001.jpgagrida-51.-kutuphaneler-haftasi-kutlamalari-basladi-002.jpgagrida-51.-kutuphaneler-haftasi-kutlamalari-basladi-003.jpg

Son Güncelleme: 31.03.2015 19:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.