01 Ekim 2015 Perşembe 07:53
Ağrı'da AK Parti seçim otobüsüne taşlı saldırı

Ağrı'nın Patnos ilçesinde, seçim çalışmaları sırasında AK Parti otobüsüne taşlı saldırı düzenlendi. Saldırıda araçta bulunan AK Parti Patnos İlçe Başkanı Adem Toprak hafif yaralandı.

 Alınan bilgiye göre, ilçede seçim çalışmaları sırasında AK Parti otobüsünün önü, Yeni Mahalle'de bir kamyonet tarafından kesilerek durduruldu. Bu sırada çevrede toplanan bir grup, seçim otobüsüne taş attı. Saldırıda aracın camları kırıldı, AK Parti Patnos İlçe Gençlik Kolları Başkanı Adem Toprak hafif yaralandı.

AK Parti Ağrı İl Gençlik Kolları Başkanı Alim Aktaş, saldırıya ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, seçim çalışmaları için Patnos'a gelecek adayları karşılamak üzere ilçeye gittiklerini belirtti.

İlçeye girişte hiçbir sıkıntı olmadığını, ana cadde üzerinden Yeni Mahalle'deki irtibat bürolarına giderken bir kamyonetin otobüsün önünü kestiğini, bu sırada yaklaşık 100 kişilik grubun etraflarını sardığını belirten Aktaş, şunları söyledi: 

"Araba önümüzü kesince birden etrafımızda dolaşmaya, saldırmaya, taş atmaya başladılar. Aracın içerisinde 4 kişiydik. Ön tarafa doğru ilerledik arkadan taşlar bize değmesin diye. Allah'tan araçta fazla kimse yoktu. Patnos İlçe Gençlik Kolları Başkanımız yanımdaydı, saldırı nedeniyle küçük parmağı çıktı. Saldıranlar o sırada Selahattin Demirtaş posterleri açarak yuhaladı ve PKK yanlısı slogan attı." 

Aktaş, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "Doğu ve Güneydoğu'da seçim demokratik bir ortamda gerçekleşiyor, bir sıkıntı varsa ben halledeceğim" sözlerini hatırlatarak, "Haydi buyursun gelsin halletsin" dedi.

Saldırının kendilerini yıldıramayacağını dile getiren Aktaş, "Bu saldırılar onları halkın gözünde bitiriyor ve ne kadar çirkef insanlar olduklarını gösteriyor. Biz yine bildiğimizi yapacağız. Ustamızın, hocamızın arkasından devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. 

 

aa_picture_20150930_6411764_web.jpgaa_picture_20150930_6411760_web.jpgaa_picture_20150930_6411758_web.jpgaa_picture_20150930_6411763_web.jpg

Son Güncelleme: 01.10.2015 08:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.