04 Mayıs 2016 Çarşamba 20:26
Ağrı'da Camilerde Ramazan Temizliği Başladı

 

Ağrı'da Camilerde Ramazan Temizliği Başladı...

3 Aylar ve yaklaşan Ramazan için camilere akın edecek vatandaşların temiz bir ortamda ibadetlerini yapmaları amacıyla başlatılan cami temizleme çalışması Ağrı da Yunus Emre Cami imam hatipleri tarafından bahar temizliği kampanyası başlatıldı.

 

Yunus emre Cami din görevlileri Cesim AŞANTUĞRUL ve M. zahit ERASLAN yaptığı açıklamada, “Cami temizliğine yalnızca mübarek haftalarda önem vermediklerini belirten, halkın temiz bir ortamda ibadet edebilmesi için sürekli çalışma içinde olduklarını açıklandı. Cami dış cephe temizliğinin de önemine vurgu yapılırken, bilindiği gibi 'temizlik imandan gelir' sözünden yola çıkılarak; ibadetin temiz ve ferah mekanlar da yapılması için gayret gösteriliyor. Camilerin iç temizliği kadar dışı da önem taşıyor. Dış cephe ve cami etrafının temiz olması vatandaşları bir bakıma ibadete yönlendiriyor.”

 

Camilerin genel temizliğine dikkat etmek gerektiğini vurgulayan imam hatipler, İbadet yeri ve Kabe'nin bir şubesi olan camimizin daha temiz ve sağlıklı olması, cemaatimiz temiz bir alanda ibadetlerini gerçekleştirebilmeleri amacıyla camimizde her yıl olduğu gibi bu yılda temizlik kampanyası başlattık, halılar süpürülerek silinerek, kapı ve camlar siliniyor ve ayakkabılıklar temizleniyor..Ayrıca cami dışarısında bulunan bahçe düzeni ve tuvaletlerle birlikte cami avluların da çevre temizliği yapılıyor.

 

İmam Hatipler , Camii cemaatimize sağlıklı bir alanda ibadetlerini gerçekleştirme imkanı sağlayarak, 5 vakit değil günün her saatinde cemaatimizin ve mahallemizin hasta ziyaretleri başta olmak üzere onlarla birlikteyiz hasbi-hal edip dertleriyle ilgileniyoruz. Din görevlisi dışında din gönüllüsü olmak gerek bizde kendimize bunu şiar etmişiz. ”dedi.

 

agrida-camilerde-ramazan-temizligi-basladi.jpgagrida-camilerde-ramazan-temizligi-basladi-001.jpg

Son Güncelleme: 04.05.2016 20:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.