08 Mart 2015 Pazar 21:54
Ağrı'da Eleştirel Medya Okur-Yazarlığı Konferansı

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Kritik Analitik Düşünme Öğrenci Topluluğu tarafından, 6 Mart 2015 Cuma günü saat 15:00’de Nezehat Çeçen Konferans Salonu’nda, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi öğretim üyelerinden Öğretim Görevlisi Mehmet Latif BAKIŞ’ın konuşmacı olduğu, "Eleştirel Medya Okur-Yazarlığı" konulu bir konferans düzenlendi. Konferansa hem üniversite akademik kadrosundan hem de öğrencilerinden ilgi yoğundu.

Konferans, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Kritik Analitik Düşünme Öğrenci Topluluğu başkanı Safa KABA’nın açılış konuşmasıyla başladı. Safa KABA,Kritik Analitik Düşünme hakkında kısa bilgiler verdi, daha sonra topluluğun daha önce yapmış olduğu çalışmalardan kısaca bahsetti.

Ardından konuşmacı olan Öğretim Görevlisi Mehmet Latif BAKIŞ sahneye davet edildi. BAKIŞ, medyanın günümüzde çok önemli bir güç olduğundan, bu gücü nasıl ve ne amaçla kullanıldığından bahsetti.
Daha sonra, Medyanın kendi fikirlerini insanlara; bazen reklamları, bazen karikatürleri, bazen tv programlarını, bazen suni gündemleri, bazen de subliminal mesajları kullanarak empozeettiğinden bahsetti. Günümüzde bir bilgi kirliliğinin olduğu, bize ulaşan bilginin kaynağının ne kadar güvenilir olduğuna dikkat etmemiz gerektiğini, gelen bilgileri daima eleştirmemiz ve kritik etmemiz gerektiği, bunu yaparken de “5N 1K Tekniği”ni kullanabileceğimizisöyledi.

BAKIŞ, son olarak vermeye çalıştığı bilgilerin daha iyi kavranabilmesi için hazırladığı bazı haber ve karikatürler üzerinden örnekler vererek konuşmasına son verdi.








Son Güncelleme: 08.03.2015 21:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.