09 Mart 2015 Pazartesi 18:15
Ağrıda Halk Oyunları İl Birinciliği Yapıldı

Ağrı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından organize edilen ve okul sporları faaliyet programında yer alan okullar ve kulüpler arası halk oyunları il birinciliği yarışmaları gerçekleştirildi.

15 Nisan Kapalı Spor Salonu'nda organize edilen halk oyunları yarışmasına 4 kategoride 16 ekip birinci olabilmek için hünerlerini sergiledi. Programı İl Jandarma Komutanı Albay İlker Temel, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemi Budak ve bine yakın vatandaş izledi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan yarışma öncesinde Halk oyunlarında emeği geçenlere plaket takdimi yapıldı. Plaket takdimi sonrasında, Yıldızlar, Minikler, Gençler ve Kulüpler kategorisinde yarışan okullar ve kulüpler birinci olabilmek için hünerlerini sergiledi. Salonu tıklım tıklım dolduran seyirciler ekipleri destekledi.

Yarışma sonucunda minikler grubunda Cumhuriyet İlköğretim Okulu, yıldızlar grubunda Alpaslan Ortaokulu, gençler kategorisinde ise Nurettin Dolgun Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi birinci oldu. Kulüplerde ise; Miniklerde Atletik Spor Kulübü, Yıldızlarda Atletik Spor Kulübü, Gençlerde Lalezar Gençlik ve Spor Kulübü, Büyüklerde ise Addos Gençlik ve Spor Kulübü birinci oldu.

Yarışmada dereceye giren takımlara ödüllerini, İl Jandarma Komutanı Albay İlker Temel ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemil Budak verdi. Dereceye giren takımlar, grup yarışmalarında Ağrı'yı temsil edecek.

Toplu Sonuçlar:

Okullar

Yıldızlar: 1. Alpaslan Ortaokulu / 2. İMKB Gazi Ortaokulu / 3. 100.Yıl YİBO

Minikler: 1. Cumhuriyet Ortaokulu / 2. Özel Bilgi Koleji

Gençler: 1. Nurettin Dolgun Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi/2. Şemsi Türkmen Anadolu Lisesi/

3. Semerkant Ticaret ve Meslek Lisesi

Kulüpler

Minikler: 1. Atletik Spor Kulübü

Yıldızlarda: 1. Atletik Spor Kulübü / 2. Addos Gençlik Spor Kulübü

Gençlerde: Addos Gençlik Spor Kulübü / 2. Lalezar Gençlik Spor Kulübü

Büyüklerde: 1. Addos Gençlik Spor Kulübü.




Son Güncelleme: 09.03.2015 18:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.