18 Ocak 2016 Pazartesi 09:13
Ağrı'da Hayvancılıkla Uğraşanlar Zorlu Bir Mücadele Veriyor

Eleşkirt  ilçesinde geçimini hayvancılıkla sağlayan köylüler, hava sıcaklığının sıfırın altında 15 dereceye düşmesiyle zor günler geçiriyor. İlçede hayvanların su ihtiyacının büyük bölümünün karşılandığı dereler dondu. Köylüler, derelerde oluşan yaklaşık 15 santimetrelik buzları kürek ve kazmalarla kırarak hayvanlarının su ihtiyacını gidermeye çalışıyor. 

Çiftçi Mehmet Tanış 6 ay boyunca kar altında hayvancılık yaptıklarını söyledi.

Etkili soğuk hava nedeniyle bölgede hayvancılığın zor olduğunu belirten Tanış, "Hayvanların yem, ot ve samanını kış sonuna yetecek kadar stokladık.  Bu zorlukları aşmak için ellimizden geleni gayreti gösteriyoruz" dedi.

Zozan Aras (70) ise Ağrı'da kışın çetin geçmesi nedeniyle hayvancılığı zor şartlar altında yaptıklarını dile getirdi.

Geçimlerini hayvancılıkla sağladıklarını anlatan Aras, "Koyunlarımız bizim tek geçim kaynağımız. Bu koyunları beslemek için otlarını ve samanlarını günde 2 defa bu alana getirip besliyoruz.

Soğuk hava nedeniyle buz tutan derenin buzunu kırarak hayvanlarımızın su ihtiyacını karşılıyoruz. Bizim memleketimiz böyle. Allah'a şükürler olsun ne yapalım.

Allah devletimize zeval vermesin, geçinip gidiyoruz" ifadelerini kullandı.

agrida-hayvancilikla-ugrasanlar-zorlu-bir-mucadele-veriyor-.jpgagrida-hayvancilikla-ugrasanlar-zorlu-bir-mucadele-veriyor--001.jpgagrida-hayvancilikla-ugrasanlar-zorlu-bir-mucadele-veriyor--002.jpgagrida-hayvancilikla-ugrasanlar-zorlu-bir-mucadele-veriyor--003.jpgagrida-hayvancilikla-ugrasanlar-zorlu-bir-mucadele-veriyor--004.jpgagrida-hayvancilikla-ugrasanlar-zorlu-bir-mucadele-veriyor--005.jpgagrida-hayvancilikla-ugrasanlar-zorlu-bir-mucadele-veriyor--006.jpgagrida-hayvancilikla-ugrasanlar-zorlu-bir-mucadele-veriyor--007.jpgagrida-hayvancilikla-ugrasanlar-zorlu-bir-mucadele-veriyor--008.jpgagrida-hayvancilikla-ugrasanlar-zorlu-bir-mucadele-veriyor--009.jpgagrida-hayvancilikla-ugrasanlar-zorlu-bir-mucadele-veriyor--010.jpgagrida-hayvancilikla-ugrasanlar-zorlu-bir-mucadele-veriyor--011.jpgagrida-hayvancilikla-ugrasanlar-zorlu-bir-mucadele-veriyor--012.jpgagrida-hayvancilikla-ugrasanlar-zorlu-bir-mucadele-veriyor--013.jpgagrida-hayvancilikla-ugrasanlar-zorlu-bir-mucadele-veriyor--014.jpgagrida-hayvancilikla-ugrasanlar-zorlu-bir-mucadele-veriyor--015.jpg

Son Güncelleme: 18.01.2016 09:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.