09 Ağustos 2014 Cumartesi 20:39
Ağrıda İHH Şubesi IŞİD Saldırılarını Protesto Etti
İHH İnsani Yardım Vakfı Ağrı Şube Başkanı Kerem Anığı, "Bizler yeryüzünde her ne sebeple olursa olsun zulmeden tüm zalim ve diktatörlere karşı olduğumuzu dili, dini, rengi ve bölgesi ne olursa olsun zulme uğrayan mazlum halkların yanında olduğumuzu ilan ediyor ve mazlumun zalimden hesap soracağı günün zalimin zulüm ettiği günden çok daha çetin olacağına inanıyoruz" dedi.
 
Ağrı'da öğle namazı çıkışında, Merkez Camisi önünde toplanan bir grup, IŞİD'in, Irak'ın Musul kentine bağlı Sincar bölgesindeki sivillere yönelik saldırıları protesto amacıyla pankart ve dövizler açarak sloganlar atıp tekbir getirdi.
 
Grup adına basın açıklaması yapan Anığı, burada toplanma amaçlarının her türlü zalimin karşısında olduklarını bir kez daha haykırmak olduğunu belirtti.
Ortadoğu coğrafyasının bugün insanlığın sınandığı ve insani değerlerin vahşice alt üst edildiği bir yer olduğunu vurgulayan Anığı, "Zulüm çanağına dönen Ortadoğu coğrafyası yine emperyalist ve siyonist güçlerin ve onların maşalığına yapan kendilerini sözde Müslüman olarak iddia eden ancak özünde tüm insani, ahlaki ve İslami değerleri hiçe sayan zalim güçlerin elinde yine kan ağlıyor" diye konuştu.
 
Anığı, şöyle devam etti:
 
"Ortadoğu'nun yıllarca birlikte yaşamış kadim halkları olan Kürtler, Yezidiler, Türkmenler ve Araplar emperyalizmin sömürgeci anlayışı sonucu bugün IŞİD denilen eli ve yüreği kanlı terör çetesi eliyle hunharca katledilmektedir. Aynı katliamları Myanmar'da Budist çeteleri, Doğu Türkistan'da Çinli çeteler masum ve mazlum insanlara karşı pervasızca uygulamaktadır. Örneğin son bir haftadır katliamla karşı karşıya kalan Yezidi Kürt halkına yapılan saldırılar sonucu 500'e yakın insan katledilmiş bir o kadarı da esir alınmıştır. IŞİD vahşiliği karşısında savunmasız kalan mazlum Yezidi halk, çareyi dağlara ve Sıcaklığın 50 dereceyi bulduğu çöllere kaçmakta bulmuştur. Böylece şu ana kadar yüzlerce çocuğun açlık ve susuzluktan ölmüştür."
 
Grup, açıklamanın ardından dağıldı.





Son Güncelleme: 13.11.2016 15:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.