26 Şubat 2015 Perşembe 22:55
Ağrı'da İlk Kürtçe Tiyatro

 

Dünya Anadil Bayramı kapsamında Ağrı Belediyesi tarafından Kürtçe Tiyatro Etkinliği Düzenlendi.

 

İl Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen etkinliğe, Ağrı Belediye Eş başkan vekili Burhan Daşdemir, Eşbaşkan Yardımcıları Ömer Polat, Halef Keklik, HDP Myk üyesi Cemil Eldem, HDP-DBP Eşbaşkanları, DİSK, KESK, Kurdî-Der temsilcileri ve yüzlerce yurttaş katıldı.

 

 Dicle Fırat Tiyatro topluğu tarafından sergilenen MARS adlı oyun Ağrı’da ilk Kürtçe tiyatro etkinliği olmasından dolayı vatandaşların ilgisi oldukça  yoğundu.

 

Konusuyla ilgi çeken tiyatro etkinliğinde vatandaşlar keyifli dakikalar geçirdiler.  Teknolojiyle fazla ilgili Kürt çoban Kurdo, Mars’a gidecek bir uluslararası grubun oluştuğunu öğrenir. Başvuranlar arasında hiçbir Kürt’ün olmadığını öğrenen Kurdo, başvuruda bulunur. Başta ailesi olmak üzere bütün köy halkı Kurdo ile alay eder. Sonuçlar açıklanır: Ortadoğu’dan dört kişi seçilmiştir. Seçilenler: bir Kürt (başvuran çoban Kurdo), bir Arap (Şeyh kılığında bir erkek), bir Türk (başı açık bir kadın) ve bir Fars (gözleri sürmeli İran tarzı örtünmüş bir kadın). Kürt Çoban’ın Mars’a gitme arayışına karşı olan köylüler, Çoban’ın Mars’a gidecek kişiler arasında olduğunu öğrendiklerinde ‘zafer’ kutlaması yaparlar.

 

Tiyatro bitiminde Ağrı Belediye Eşbaşkan yardımcıları Halef Keklik ve Ömer Polat tiyatro ekibini tek tek tebrik ettiler. Kısa bir konuşma yapan Eşbaşkan yardımcısı Halef Keklik bizlere böylesi keyifli dakikalar yaşatan Dicle Fırat tiyatro topluluğuna teşekkür ederek bundan sonrada Belediyenin kültürel faaliyetlerinin artarak devam edeceğini belirtti.









Son Güncelleme: 26.02.2015 22:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.