13 Mart 2016 Pazar 16:49
Ağrı'da Kaçak Keklik Avı Ve Satışı Yapan Kişilere Ceza Yağdı

Satmak İçin Yakaladıkları Keklikleri Bırakıp Kaçtılar

Ağrı Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğüne bağlı av koruma ve kontrol ekiplerine semt pazarında keklik satışı yapıldığı bilgisi gelmesi üzerine ekipler olay yerine zaman kaybetmeden giderek gerekli araştırma ve inceleme çalışmaları başlatmış olup; şahıslarekipleri semt pazarındafarketmeleri üzerine keklikleri bırakarak kaçmışlardır.

Bunun üzerine olay yeri ve çevresinde şahısların kim oldukları hakkında bilgi toplamaya çalışılmış, ancak şahısların kimlik bilgilerine ulaşılamamıştır.

Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü ekipleri sözkonusu 4 canlı Çil Kekliğe 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu gereği el koyarak ön muayenelerinin yaptırılması için İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne götürmüş olup, burada veteriner hekimlerce yapılan kontrollerinde kekliklerin herhangi bir sağlık sorunu olmadığı ve uçmalarında da sıkıntı olmadığı bu nedenle doğaya salıverilmesi gerektiği belirtilmesi üzerine Çil Keklikler Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü ekiplerince Ağrı ilinde doğal yaşam ortamlarına salıverilmiştir.

Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Ahmet Celal KABA yaptığı açıklamada; Yaban hayvanlarının doğal yaşam alanlarından alıkoyulması, izinsiz taşınması ve satılması gibi her türlü faaliyetin yasak olduğu ve Müdürlük olarak gerekli cezai işlemlerin uygulandığı belirterek yaban hayatını koruma noktasında da denetimlerin aralıksız devam ettiğini dile getirdi.

Yakaladığı Keklikleri Otobüsle İl Dışına Çıkartmak İsteyenlere Ceza

Öte yandan Van- Ağrı Karayolu istikameti üzerinde Hamur İlçesinde Hamur İlçe Jandarma Komutanlığınca yapılan rutin yol arama ve güvenlik kontrolünde durdurulan otobüste yapılan arama sonucunda 1 kafe içerisinde 2 canlı kınalı kekliğin görülmesi üzerine Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü Av Koruma ve Kontrol ekiplerine haber verildi.

Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü ekipleri zaman kaybetmeden olay yerine giderek 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanununa muhalefet suçundan canlı kınalı kekliklere el koyarak ilgili şahıs hakkında da cezai işlem başlattı.

Ağrı Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Ahmet Celal KABA yaptığı açıklamada; Kanun gereği el konulan kınalı kekliklerin İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü veteriner hekimlerince ön muayenesinin yapıldığını, uçmalarında herhangi bir sorun olmadığını ve doğal yaşam ortamlarına salıverilmesi gerektiği raporu üzerine sözkonusu kınalı kekliklerin Ağrı’da doğaya salıverildiğini, Yaban hayvanlarının üreme dönemlerinde rahatsız edilmemeleri gerektiğini ve doğal yaşam ortamlarından uzaklaştırılmaması gerektiğini belirtti.

agrida-kacak-keklik-avi-ve-satisi-yapan-kisilere-ceza-yagdi.jpgagrida-kacak-keklik-avi-ve-satisi-yapan-kisilere-ceza-yagdi-001.jpgagrida-kacak-keklik-avi-ve-satisi-yapan-kisilere-ceza-yagdi-002.jpgagrida-kacak-keklik-avi-ve-satisi-yapan-kisilere-ceza-yagdi-003.jpg

 

Son Güncelleme: 13.03.2016 17:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.