11 Mart 2016 Cuma 16:08
Ağrı'da 'Karikatür' Tepkisi

Ağrı'da Peygamber Sevdalıları Platformu üyeleri, bir gazetenin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı karikatürde Hazreti Muhammed'in "Cennet anaların ayakları altındadır" hadisiyle alay edildiğini belirterek tepki gösterdi.

Peygamber Sevdalıları Platformu üyeleri, Merkez Cami önünde yaptıkları basın açıklamasıyla bir gazetenin Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı karikatürü kınadı.

Platform üyeleri adına açıklamayı okuyan Mustazaflar Cemiyeti Ağrı Şube Başkanı Şaban Gökhan, karikatürü yayımlayan gazetenin Fransa'daki İslam karşıtı yayınlar yapan Charlie Hebdo dergisinin Türkiye versiyonu olduğunu söyledi.

PKK ve uzantılarının fırsat buldukça Müslümanların değerlerine saldırdıklarını belirten Gökhan, "Peygamber Efendimize olan sevgimizi ve sadakatimizi her fırsatta dile getireceğiz. Müslümanların kutsalı olan Peygamber Efendimize hakaret eden, sözde özgür denilen, Özgür Gündem gazetesini kınıyoruz" dedi.

Gökhan, Diyarbakır'ın Yenişehir Belediye Başkanlığına bağlı Kadın Politikaları Müdürlüğünün de daha önce Hazreti Muhammed'e hakaret içerikli Charlie Hebdo karikatürlerini astığını aktararak şöyle devam etti:

"O zihniyetteki belediyelerin en büyük derdi, İslam'ın kadına vermiş olduğu değeri hazmedememektir. Özgür Gündem gazetesi de Peygamber Efendimizin 'Cennet annelerin ayaklarının altındadır' hadisi şerifine gönderme yaparak büyük bir terbiyesizlik etmiş ve milyarlarca Müslüman'ın peygamberine hakaret ederek haddini aşmıştır. Halil İncesu isimli karikatüristin çizimiyle yapmış olduğu bu hakaretin, Fransa'da Charlie Hebdo dergisinin Peygamberimize yaptığı hakaretten aşağı kalır bir yanı yoktur. Zaten onlar ve diğerleri Fransa'ya giderek "Biz Charlie Hebdo'yuz" diyenler değil miydi? Bu, Avrupa ve Amerika'da Müslümanlara yönelik olarak yaygınlık kazanan İslamofobinin yerli versiyonudur."

Gökhan, söz konusu gazete hakkında gerekli hukuki işlemleri başlatacaklarını da kaydetti.

Son Güncelleme: 11.03.2016 20:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.