11 Mayıs 2016 Çarşamba 13:28
Ağrı'da Köroğlu Kaya'nın Evinin Önünde Terör Bağlantılı Cinayet Davası Karara Bağlandı

Ağrı'daki Terör Bağlantılı Cinayet Davası

AĞRI - Ağrı'da alacak meselesi yüzünden anlaşmazlık yaşadığı aile tarafından terör örgütüne şikayet edildiği öne sürülen kişinin, evinin önünde uğradığı silahlı saldırıda öldürülmesine ilişkin açılan davada 4 sanık, 14 yıl 2 ay ile müebbet arasında değişen hapis cezasına çarptırıldı.

Ağrı Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasına tutuklu sanıklar Mahmut ve oğlu Davut Alagöz ile öldürülen Köroğlu Kaya'nın yakınları ile tarafların avukatları katıldı.

Kovuşturma aşamasında tahliye edilen sanıklar İsmail ve Mehmet Alagöz ise duruşmada yer almadı.

Mahmut Alagöz, mahkemede yaptığı son savunmada, Köroğlu Kaya ile anlaşmazlık yaşadıkları taşınmaz konusunda haklı olduğunu ve bu konudaki davayı kazanacağını iddia etti.

Kaya ile yaşadığı anlaşmazlık konusunda terör örgütüne başvurduğu iddiasını kabul etmeyen Alagöz, "Ben 3-5 tane çapulcuya gidip kimseyi şikayet etmedim. Ben onlara oy vermedim, onlara karşıyım." dedi.

Tutuklu sanık Davut Alagöz ise Türkiye Cumhuriyeti'nin adaletine sığındığını ve beraatini talep ettiğini söyledi.

Mahkeme heyeti, yargılama sonunda tutuklu sanıklardan Mahmut Alagöz'ün "kasten adam öldürme suçuna yardım" ve "devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozma, devletin hakimiyeti altında bulunan topraklardan bir kısmını devlet idaresinden ayırmaya yönelik silahlı eylemlerde bulunma" suçlarından müebbet ve 16 yıl 15 gün hapis, Davut Alagöz'ün ise "kasten adam öldürme suçuna yardım" ve "örgüt propagandası" suçlarından 16 yıl hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti.

Kovuşturma safhasında tahliye edilerek tutuksuz yargılanan ancak celselere katılmayan diğer iki sanık İsmail ve Mehmet Alagöz'e de "kasten adam öldürme suçuna yardım" suçundan 14 yıl 2 ay hapis cezası verilmesi ve yakalama emri çıkarılması kararlaştırıldı.

- Olay

Ağrı'da, 15 Temmuz 2014'te Köroğlu Kaya, alacak meselesi yüzünden evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülmüş, olayın failleri olarak yakalanan Mahmut Alagöz ile oğulları Davut, İsmail ve Mehmet Alagöz tutuklanmıştı.

Soruşturma safhasında, Kaya'nın, Alagöz ailesiyle yaşadığı anlaşmazlık nedeniyle terör örgütünün sözde mahkemesine şikayet edildiği, silahlı saldırı olayına Ağrı'nın Diyadin ilçesinde güvenlik güçleriyle çatışırken öldürülen terör örgütü üyesi Serhat Kızılay'ın da karıştığı belirlenmişti.

 

agridaki-teror-baglantili-cinayet-davasi.jpgagridaki-teror-baglantili-cinayet-davasi-001.jpg

Son Güncelleme: 11.05.2016 20:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.