15 Nisan 2016 Cuma 16:03
Ağrı'da Madde Bağımlılığıyla Mücadele Konferansı

Ağrı'da madde bağımlılığı ile mücadele konulu konferans düzenlendi.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) koordinesinde Kültür ve Kongre Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen konferansa, Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü bünyesindeki rehber öğretmenler ile okul idarecileri katıldı.

AİÇÜ Sağlık Hizmetleri Yüksek Okulu öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ayşe Berivan Bakan, madde bağımlılığının genel olarak alkol, alkol dışı psikoaktif maddeler ve tütün bağımlılığı şeklinde gruplandırılabileceğini belirtti.

Tütünün, diğer maddelere göre daha yüksek bağımlılık oranına sahip olduğuna işaret eden Bakan, "Tütün en yaygın bağımlılık türü olduğundan ayrı bir öneme sahiptir. Madde bağımlılığı, sağlığı bütün yönleriyle etkileyen bir problemdir." dedi.

Bakan, "Madde bağımlılığını tanılamak, psikiyatristlerin ve psikologların yetkisi ve alanındadır. Ancak öğretmenlerin bazı ölçütlere dikkat etmesi gerekmektedir. Eğer birey 12 aylık bir dönem içerisinde herhangi bir maddeyi amaçlanandan daha çok veya uzun süre kullanıyor, bırakamıyor, elde etmek için zaman ve maddi olanaklarını harcıyorsa ve sosyal ilişkilerinde bozulma gözlemleniyor ise madde bağımlılığından şüphe edilmelidir." diye konuştu.

Ağrı'da Madde Bağımlılığıyla Mücadele Konferansı

Ağrı'da Madde Bağımlılığıyla Mücadele Konferansı

Son Güncelleme: 15.04.2016 23:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.