27 Mayıs 2016 Cuma 12:53
Ağrı'da 'Mavi Marmara Ve Özgür Kudüs' Konferansı

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinde (AİÇÜ), "Mavi Marmara ve Özgür Kudüs" Konferansı düzenlendi.

Nezehat Çeçen Konferans Salonu'nda Katre Kulübü üyesi öğrencilerin düzenlediği konferansta konuşan İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Derneği Ağrı Başkanı Kerem Anığı, Mavi Marmara'nın küresel bir vicdan hareketi olduğunu söyledi.

Anığı, hedef ve idealleri büyük olmayan insanların yaşantıya dair katkılarının da büyük olamayacağını ifade ederek, "İnsanoğlu iki kutupludur. Ya Habil kutbunu ya da Kabil kutbunu tercih etmek durumunda kalmıştır. Mavi Marmara da yeryüzünde Habil'in torunları ile Kabil'in torunları arasında devam eden durumun örneklerinden bir tanesidir." dedi.

Mavi Marmara Derneği Başkanı İsmail Yılmaz ise Mavi Marmara'nın insanlık hareketi olduğunu belirtti.

Çeşitli ırk ve din mensuplarının ortak hareket etmesiyle yüreklerini ortaya koyarak maddi ve manevi desteğin simgesi olduğunu vurgulayan Yılmaz, "Manevi değeri büyük olan Mavi Marmara uluslararası sularda yapılan Siyonist saldırılarına uğramasıyla birçok kardeşimiz şehit oldu. Ancak insanların yüreklerini, sevgilerini taşıyan Mavi Marmara, yapılan saldırıyla Siyonistlerin böylesine güzel bir düşünceyi yok etme çalışmalarının aksine dünyada yankı uyandırmıştır. Bu hareket sayesinde Filistin dünya tarafından tanınan bir devlet haline gelmiştir." diye konuştu.


 

Son Güncelleme: 28.05.2016 19:14
Anahtar Kelimeler:
AğrıKonferansAİÇÜ
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.