04 Kasım 2015 Çarşamba 15:31
Ağrı'da Organ Bağışı Haftası Etkinliği

Ağrı Valisi Işın, Organ Bağışı Haftası dolayısıyla kentte açılan standı ziyaret etti ve organlarını bağışladı. 
Işın : "Gerektiğinde başka insanların hayata tutunması içinde bizim insanlarımız her türlü fedakarlığı yapar. Bu konuda da ciddi bir bilinç oluşmuştur"


 Ağrı Valisi Musa Işın, gerektiğinde başka insanların hayata tutunması için her türlü fedakarlığı yapan Anadolu insanında, organ bağışı konusunda da ciddi bilinç oluştuğunu söyledi. 

 

Ağrı Devlet Hastanesi, Organ Bağışı Haftası etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Caddesi'nde kurduğu statla organ bağışı konusunda bilgilendirme çalışması başlattı ve organlarını bağışlamak isteyen vatandaşların bu konuda başvurularını kabul etti. 

 

Standı ziyaret eden Ağrı Valisi Işın da İl Sağlık Müdürü Fikriye Tekin, İl Müftüsü İbrahim Gemici ve Ağrı Devlet Hastanesi Başhekimi Ömer Durak ile organ bağışı formu doldurdu. 

Işın, gazetecilere yaptığı açıklamada, organ bağışında bulunarak insanlığa hizmet edilebileceğini ifade etti.

Organ bağışı konusunda yapılan çalışmalarla artık toplumda bu konunun sakıncalı olup olmadığı yönünde bir soru işaretinin kalmadığını dile getiren Işın, şunları kaydetti: 

"Bütün vatandaşlarımıza her şeyden önce sağlık ve sıhhat diliyorum. Gerektiğinde başka insanların hayata tutunması içinde bizim insanlarımız her türlü fedakarlığı yapar. Bu konuda da ciddi bir bilinç oluşmuştur, artık 'organ bağışı yapılır mı, yapılmaz mı' sorusu hemen hemen Türkiye'de son bulmuştur. İnsanlarımız artık rahat bir şekilde organlarını bağışlamaktadır. Bu nedenle ben de bu standımızı ziyaret ederek, vatandaşlarımız ile organlarımızı bağışladım." 

 

"Can kurtarmak onurdur"

Bu arada, standı ziyaret eden birçok vatandaş da organ bağışında bulundu. 

 

Organ bağış formu dolduran Ağrılılardan Hanifi Kaplan, insanlık namına organlarını bağışlamak istediğini ifade ederek, "Allah kimseyi organ ihtiyacına düşürmesin. İhtiyaç halinde ise ogan verip can kurtarmak bir onurdur. Bir insana bir organını vermek insanlığın görevidir. Herkes organlarını bağışlasın. Organlarımız toprak olacağına bir başkası taşısın" dedi. 

 

agrida-organ-bagisi-haftasi-etkinligi.jpgagrida-organ-bagisi-haftasi-etkinligi-001.jpgagrida-organ-bagisi-haftasi-etkinligi-002.jpgagrida-organ-bagisi-haftasi-etkinligi-003.jpgagrida-organ-bagisi-haftasi-etkinligi-004.jpgagrida-organ-bagisi-haftasi-etkinligi-005.jpgagrida-organ-bagisi-haftasi-etkinligi-006.jpg

 

Son Güncelleme: 04.11.2015 20:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.