06 Haziran 2015 Cumartesi 13:27
Ağrı'da PKK-KCK Operasyonu

Ağrı'da terör operasyonları

Ağrı'da seçime yönelik vatandaşları tehdit ettikleri ve PKK-KCK terör örgütüne eleman kazandırmaya çalıştıkları belirtilen 5 kişi tutuklandı

PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyelerine yönelik operasyonda ise tutuklu sayısı 18'e yükseldi

Ağrı'da seçime yönelik halkı tehdit ettikleri ve PKK-KCK terör örgütüne eleman kazandırmaya çalıştıkları belirtilen 5 kişi tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Eleşkirt'te 4, Taşlıçay'da ise 1 kişi, seçim öncesi vatandaşları tehditle baskı altına almaya çalıştıkları gerekçesiyle gözaltına alındı.

İkametlerindeki aramalarda örgütsel dokümanlar ele geçirildiği belirtilen şüphelilerden 4'ü, "Birden fazla kişi tarafından, silahla kişinin kendisini tanınmayacak bir hale koyması suretiyle suç örgütlerinin isimlerini kullanarak tehditte bulunmak, silahla neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama, cebir tehdit veya hile kullanarak silahla ve birden fazla kişi ile birlikte kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, örgüt faaliyetleri çerçevesinde suç işleme, suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma" suçlarından çıkarıldıkları nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.

Bir şüpheli ise serbest bırakıldı.

Patnos ilçesinde ise Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, PKK-KCK terör örgütüne eleman kazandırmaya çalıştığı belirlenen bir kişiyi gözaltına aldı. Zanlı, nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Bu arada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ağrı ziyareti sırasında eylem yapacaklarına ilişkin bilgiler üzerine de 2 kişi gözaltına alındı.

- YDG-H operasyonunda tutuklu sayısı arttı

Ağrı kent merkezi ve Doğubayazıt'ta terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyelerine yönelik olduğu bildirilen operasyonda ise tutuklu sayısı 14'ten 18'e yükseldi.

Buna ilişkin, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, bazı adreslere saldırı düzenleneceği bilgisi üzerine başlatılan çalışmada, molotofkokteyli ve havai fişekli saldırıda bulunduğu kaydedilen bir grup gözaltına alındı.

Operasyonda, bir tabanca, patlayıcı düzeneği, çok sayıda molotofkokteyli, havai fişek, el yapımı patlayıcı ve örgüte ait flamalar ele geçirildi. Bu kişilerden 4'ü daha tutuklandı. Bir zanlı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Aynı operasyonda daha önce de 14 kişi tutuklanmıştı. Son operasyonlarla Ağrı genelinde terör suçlamasından gözaltına alınanlardan 23'ü tutuklanmış oldu.

Son Güncelleme: 06.06.2015 16:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.