22 Temmuz 2015 Çarşamba 12:20
Ağrı'da Protesto Yürüyüşünde Olay

Ağrı'da HDP ve DBP ilçe teşkilatları, Suruç'ta meydana gelen bombalı terör saldırısını kınadı. Protesto sonrası olaylar çıktı.

Saldırı nedeniyle basın açıklaması yapmak isteyen gruplar, HDP İl Başkanlığı önünde bir araya geldi.

HDP Ağrı milletvekilleri Dilan Dirayet Taşdemir, Berdan Öztürk ve Mehmet Emin İlhan ile HDP, DBP il ve ilçe başkanlarının da aralarında bulunduğu grup, Dörtyol Kavşağı'na kadar yürüdü.

Buradaki basın açıklama sonrası oturma eylemine başlayan gruba, emniyet güçlerince gösterinin bitirilmesi yönünde anons yapıldı. DBP Ağrı İl Başkanı Necmettin Efe de gruba sessizce dağılmaları için duyuruda bulundu.

Efe'nin anons yaptığı sırada grupta bulunan bazı göstericiler ile emniyet mensupları arasında sözlü tartışma yaşandı.

Grubun Cumhuriyet Caddesi'ne doğru tekrar yürüyüşe geçmesi üzerine grup ile polis arasında gerginlik yaşandı.

Polis ekipleri, taşlı saldırıda bulunan göstericilere biber gazı ve tazyikli suyla müdahalede bulundu. Ara sokaklara dağılan eylemcilerin taşlarına hedef olan polis araçlarının camları kırıldı.

Plastik merminin ayağına isabet ettiği ileri sürülen Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir ile biri Amir olmak üzere 4 polisin yaralandığı öğrenildi.

Taşdemir, olayların ardından yaptığı açıklamada, Suruç'taki saldırı nedeniyle basın açıklaması yapmak istediklerini, oturma eyleminin ardından polisin şiddetine maruz kaldıklarını söyledi.

agrida-protesto-yuruyusunde-olay.jpgagrida-protesto-yuruyusunde-olay-001.jpgagrida-protesto-yuruyusunde-olay-002.jpgagrida-protesto-yuruyusunde-olay-003.jpg

 

agrida-protesto-yuruyusunde-olay-004.jpgagrida-protesto-yuruyusunde-olay-005.jpgagrida-protesto-yuruyusunde-olay-006.jpgagrida-protesto-yuruyusunde-olay-007.jpg

 

agrida-protesto-yuruyusunde-olay-008.jpgagrida-protesto-yuruyusunde-olay-009.jpgagrida-protesto-yuruyusunde-olay-010.jpgagrida-protesto-yuruyusunde-olay-011.jpg

Son Güncelleme: 22.07.2015 12:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.