03 Eylül 2014 Çarşamba 09:55
Ağrı'da Şap Hastalığı Aşılama Çalışmaları Sona Erdi

Ağrı Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Ağrı'ya bağlı 7 ilçe müdürlüğü tarafından “Türkiye’de Şap Hastalığının Kontrolü Projesi” kapsamında yürütülen aşı kampanyası sona erdi.

 

İl ve ilçe müdürlüklerinde görevli veteriner hekimler tarafından yürütülen şap aşısı uygulaması ile hayvanların tek tek aşılanarak, şap hastalığıyla mücadelede yüzde 104 oranında başarıya ulaşıldığı belirtildi.

 

Ağrı Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Murat Demirkıran, halk arasında 'Dabak' hastalığı olarak da bilinen şap hastalığının, hayvanlarda bulaşıcı bir hastalık olduğunu ve hastalıkta zamanında gerekli önlemlerin alınmaması halinde ekonomik kayıplara sebep olacağını ifade etti. Demirkıran, “Türkiye’de Şap Hastalığının Kontrolü Projesi” kapsamında Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü ile ilçe müdürlüklerinde görevli olup, aşılama çalışmalarında görev yapan tüm veterinerler hekimlere teşekkür ettiğini söyledi.

 

Aşılamaya katılan veteriner hekimler ise teşekkür belgesi ile ödüllendirdi.




Son Güncelleme: 03.09.2014 09:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.