04 Ocak 2016 Pazartesi 09:37
Ağrı'da Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü Yapıldı

Gençlik Merkezi önünde başlayan yürüyüş Atatürk Anıtında son buldu. 101 yıl önce düzenlenen Sarıkamış Harekâtı sırasında donarak şehit düşen 90 bin Mehmetçik'i anmak için 7'den 70'e her yaştan yüzlerce kişi şehitlerine yürüdü.
Hava sıcaklığının sıfırın altında 20 derece olmasına karşın yürüyüşe; Ağrı Valisi Musa Işın, Ak Parti Milletvekili Cesim Gökçe, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Rıza Sönmez, İl Emniyet Müdürü Metin Turgay Karabulak, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aziz Sinan Alp, kurum müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, sporcular ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Yürüyüşe katılan 7'den 70'e yürüyüş ile Sarıkamış Şehitlerini andı.
Gerçekleşen yürüyüşün ardından günün anlam ve önemini ile ilgili konuşan Ağrı Valisi Musa Işın, “memleketimiz ve devletimizin bağımsızlığı için 90 bin Mehmetçik Sarıkamış'ta çok soğuk bir havada ülkeyi korumak için canlarını feda etti. Allah memleketimize ve milletimize bir daha o tür felaketler yaşatmasın. Biz bu topraklarda onların şehadeti sayesinde yaşıyoruz. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Makamları cennet olsun. Şehitlerimizi minnetle yad ediyoruz” diye konuştu.
Konuşmanın ardından Sarıkamış’ta şehit olan vatan evlatlarının anısına Merkez Cami imamı Özkan Özalp tarafından Kuran-ı Kerim okundu. Sarıkamış Şehitlerini Anma Programı dualarla sona erdi.

agrida-sarikamis-sehitlerini-anma-yuruyusu-yapildi.jpgagrida-sarikamis-sehitlerini-anma-yuruyusu-yapildi-001.jpgagrida-sarikamis-sehitlerini-anma-yuruyusu-yapildi-002.jpgagrida-sarikamis-sehitlerini-anma-yuruyusu-yapildi-003.jpgagrida-sarikamis-sehitlerini-anma-yuruyusu-yapildi-004.jpgagrida-sarikamis-sehitlerini-anma-yuruyusu-yapildi-005.jpg

Son Güncelleme: 04.01.2016 10:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.