22 Kasım 2015 Pazar 13:42
Ağrı'da Seçilen Yılın Öğretmeni Erdoğan'ın Konuğu Olacak

Ağrı'da "yılın öğretmeni" seçilen Ağrı Dağı Anadolu Lisesi Okul Müdürü ve tarih öğretmeni Tekin Ergül, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında Ankara'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilecek öğretmenler arasında yer alacak. 

Ağrı Dağı Anadolu Lisesi Okul Müdürü ve tarih öğretmeni Ergül, Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü'nce oluşturulan ve akademisyenlerin de üyesi bulunduğu komisyon tarafından belirlenen "yılın öğretmenleri" arasında seçildi. 

"Yılın öğretmeni" seçilen Ergül, 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ağırlanacak öğretmenler arasında yer aldı. 

Ergül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşecek olmanın heyecanını yaşadığını söyledi. 

Çalışmalarıyla Milli Eğitim Bakanlığı tarafından her yıl yapılan "yılın öğretmeni" değerlendirmesi için başvuruda bulunduğunu ve komisyon tarafından Ağrı'da "yılın öğretmeni" seçildiğini anlatan Ergül, şunları kaydetti: 

"Alanımda yüksek lisans yaptım. Sürekli gelişime yönelik hizmet içi eğitimlere, seminerlere, kurslara katıldım. Yabancı dilimi geliştirdim. Görev yaptığım süre içerisinde hem öğrencilerimin hem de okulun fiziksel gelişimi, iyi bir eğitim ortamının oluşturulması konusunda çalışmalarda bulundum. Bu anlamda daha önce takdir, teşekkür ve üstün başarı belgeleri aldım. Mesleki ve akademik olarak da kendimi geliştirdim. Yazılmış kitaplarım ve yayınlanmış makalelerim bulunmakta. Bunlar belgelendirilerek başvuru yapılıyor. Buna göre de takdir etmişler, seçilmişim ve Ankara'ya gideceğim ilimizi temsil edeceğim inşallah. Cumhurbaşkanımızla, Başbakanımızla, Bakanımızla ilimizi temsilen görüşecek olmak benim için onur kaynağı."

Ergül, öğretmenlik mesleğinin sürekli gelişimi gerektiren bir meslek olduğunu da dile getirerek, genç meslektaşlarına şu tavsiyelerde bulundu:

"Öğretmenin sürekli kendisini geliştirmesi lazım. Ben dersimi biliyorum, akademik bilgim yeterlidir, bundan sonra bir şey öğrenmem dediğiniz yerde öğretmenlikte biter. Öğretmenlik sürekli bir adım önde olmayı gerektiriyor. Sizin anlattığınız, karşıdakinin anladığı kadardır. Bunun için hem kendinizi geliştireceksiniz hem de öğrenciye yaklaşımı da bileceksiniz. Öğrenciye nasıl, ne zaman, nerede, neyi vereceksiniz bunu da göz önüne almak lazım." 

Ağrı gibi Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerinde eğitim kalitesinin artırılması için öğretmenlerin bu illerde sürekliliğinin sağlanması gerektiğine de değinen Ergül, "Öğretmen buraya geldiği gibi gitmeye çalışıyor. Ben okul müdürlüğü yapıyorum, 3 yıl bir öğretmenle çalışmışlığım yok. Bu büyük bir şanssızlıktır. Öğretmenin burada durmasının sağlanması lazım. Bu ekonomik teşviklerle mi olur veya hizmet puanı teşvikiyle mi olur bir şeklide öğretmenin burada uzun bir süre kalması sağlanmalı" dedi. 

Son Güncelleme: 22.11.2015 18:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.