22 Haziran 2015 Pazartesi 22:46
Ağrı'da 'Şehir Ormanı' temeli atıldı

Tören açılışında konuşan, Ağrı Valisi Musa Işın, Ağrı'nın nefes alacak bir yere ihtiyacı olduğunu söyledi.

Vali Işın, şöyle konuştu:

"Orman İşletme Müdürlüğümüz tarafından SERKA'ya proje hazırlanmış ve bu proje de kabul edilmiştir. 6 milyon SERKA, 2,5 milyon Özel İdare tarafından tedarik edilmiştir. Ayrıca DSİ kanalizasyonla ilgili olarak 5,5 milyon değerinde proje hazırlamıştır. Bu proje ile dere ıslahı artı üzerinde köprüler yapılacaktır. Belediyemiz tarafından da burası imara açılmış ve alt yapı çalışmaları yapılacaktır. İnşallah burası faaliyete geçtiği zaman çok mükemmel olacaktır. İsmi "Şehir Ormanı" olarak geçiyor ama ben buna itiraz ediyorum. Ağrı Valiliği sitemizde açacağımız anket ile buranın adını belirleyeceğiz. Bu Selahaddin Eyyubi mi, Ahmed-i Hani Hazretleri mi yada başkası mı olur ona halkımız karar verecek."

Ayrıca müteahhit firmaya da seslenen Vali Işın, firmanın bu işi mutlaka çok iyi yapması ve üstün körü bir şey yapmaması gerektiğini dile getirdi.

Sürekli yapılacak ormanı denetleyeceğini de kaydeden Vali Işın, şöyle devam etti:

"İğneden ipliğe yapılacak her şey dört dörtlük olacak. Fotoğrafta gördüğümüz kent ormanı aynen vücuda gelecek. Dolayısıyla vatandaşımız çocuğu ve yaşlısıyla buraya geldiğinde oturacak, bir şeyler yiyecek , bisikletine binip dinlenecek. Yani burası bir nefes borusu olacak. Emeği geçen herkese tekrar teşekkür ederim. Önemli olan Ağrı'ya bir hizmet kazandırmaktır. Hep birlikte el ele verelim bu hizmeti yürütelim."

Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık ise bu projenin ülkeye, Ağrı'ya ve halka hayırlı olmasını dileyerek, "Buralar da barış yeşersin. Anneler çocukları ile dolaşırken kimsenin tedirgin olmayacağı yaşayabileceğimiz bir Ağrı düşünüyorum. Böylesi bir Ağrı'yı inşa etmekte bizim ve arkadaşlarımızın üzerine ne düşerse biz halkımızın emrindeyiz" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Vali Işın ve Sakık ile protokol üyeleri butona basarak kent ormanının temelini attı.

Törene, Vali Işın, Ağrı Belediye Başkanı Sakık, Erzurum Orman Bölge Müdürü Mehmet Salih Çetiner, Özel İdare Genel Sekreteri Cesim Gökçe, Orman İşletme Müdürü Mustafa Albayrak, DSİ 85 Şube Müdürü Yücel Hatunoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Muhsin Bulut ile vatandaşlar katıldı.

 

agrida-sehir-ormani-temeli-atildi.jpgagrida-sehir-ormani-temeli-atildi-001.jpgagrida-sehir-ormani-temeli-atildi-002.jpgagrida-sehir-ormani-temeli-atildi-003.jpg

Son Güncelleme: 22.06.2015 22:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.