02 Nisan 2016 Cumartesi 14:22
Ağrı'da Tüberküloz Haftası, Tüberkiloz Nedir ?

Bu mikrop insan vücuduna solunum ve sindirim yoluyla girer. Çabuk fark edilip önlem alınmazsa vücudu kemirir, zayıflatır. Ölüme neden olur.

Ülkemizde, verem (tüberküloz) hastalığı konusunda toplumun bilgilendirilmesi amacıyla her yıl  çeşitli etkinlikler yapılıyor.

Ağrı Verem Savaş Dispanserinde görevli Dr. Muhammed BALCAN, tüberküloz haftasıyla ilgili bilgiler vererek genel olarak tüberküloz etkeni tarafından ortaya çıkan bir rahatsızlıktır hastaların genel şikayeti balgamlı öksürük gece terlemesi ,kilo kaybı, göğüs ağrısı,sırt ağrısıdır.

Belirtileri hasta kilo kaybediyor  gece ateşlene biliyor ,balgamında kan rastlıyoruz hastaların bu tür şikayeti olan hastalarımız verem savaş dispanserlerine baş vuruyorlar biz hastalarımızın kaydını alıyoruz gerekli işlemlerimizi laboratuarlarımızda ,röntgen odamız ve donanımlı hemşirelerimiz sayesinde elimizden geldiğince halkımıza hizmet vermeye çalışıyoruz.

Ağrı'da Kayıtlı Hasta Sayısı Kaçtır !

Ağrı’da kayıtlı şu an 50 kayıtlı hastamız bulunmakta bunların tedavi alıp almadıklarını takip ediyoruz günü birlik ilaç dozlarını ayarlıyoruz.

Verem savaş dispanserlerimizde tüberküloz hastalarımız için ARB takibi hastaların ve hasta yakınlarının gerekli olan takipleri ve ilaç takiplerini yapmaktayız .

Tüberküloz Hastalığının Tedavisi Mümkün müdür ?

Dr. Muhammed BALCAN ; Tüberküloz korkulması gereken bir hastalık değildir tedavisi mümkün olan bir hastalıktır tüberkülozdan korunmanın yolları toplumumuzda tüberküloz olup veya farkında olmayan bireyleri verem sağlık dispanserine yönlendirme tesviyeleri olabilir.

Tüberkülozun başlıca belirtileri vardır 2-3 hafta süren öksürük ,balgam çıkarma,ateş ,gece terlemeleri,kilo kaybı,halsizlik,nefes darlığı bu gibi şikayetleri olan vatandaşlarımız en yakın aile sağlık hekimleri ve verem savaş dispanserlerine bağlantıya geçme durumlarındalar.

Kendi bünyemizde laboratuarlarımızda aşılama yaparak PP ilaçlarımız mevcuttur hastalarımızın takiplerini bu şekilde yapıyoruz dedi.

agrida-tuberkuloz-haftasi,-tuberkiloz-nedir-.jpgagrida-tuberkuloz-haftasi,-tuberkiloz-nedir--001.jpg

Son Güncelleme: 02.04.2016 15:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.