30 Mayıs 2016 Pazartesi 20:43
Ağrı'da Türkiye Ve Dünyada Yükseköğretim Ve İstihdam Konferansı

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi'nde (AİÇÜ) "Türkiye ve Dünyada Yükseköğretim ve İstihdam" konulu konferans düzenlendi.

AİÇÜ İslami İlimler Fakültesi'ndeki konferansa konuşmacı olarak katılan YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Abdullah Çavuşoğlu, istihdamda yükseköğretimin önemine değinerek, "Son on yılda yükseköğretimdeki öğrenci sayısının 2 buçuk kat arttı." dedi.

Ülkemizdeki üniversite sayısının iki yüze yaklaştığını belirten Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

"Buna istinaden akademisyen dağılımına baktığımızda profesör ve yardımcı doçent sayısının makul düzeyde olduğunu ancak doçentlik kadrosunun düşük olduğunu söyleyebiliriz. Bunun en önemli nedeni ise ne yazık ki yabancı dil sınavı. Bu konu ile ilgili de en kısa zamanda önerilerimizi ÖSYM'ye sunmayı planlıyoruz. Pek istemediğimiz bir durum olsa da Açık Öğretim Fakültelerinin yılda sekiz yüz bine yakın öğrenci mezun etmesi de işsizlik açısından bir sorun teşkil etmekte. Bu konuda yapılan yeni düzenleme ile 140 olan sınav barajı 150'ye çıkarıldı. Bu uygulamanın sonuçlarını önümüzdeki yıllarda hep beraber göreceğiz."

Konferansa Rektör Vekili Prof. Dr. Yücel Ünal, fakülte dekanları, akademik ve idari personel katıldı.

Ağrı'da,

Ağrı'da,

Ağrı'da,

Son Güncelleme: 02.06.2016 11:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.