28 Ocak 2016 Perşembe 14:37
Ağrı'da Yaban Hayvanlarına Yemleme Çalışmaları

 Ağrı İli ve İlçelerinde,yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları içindoğaya buğday, sakatat, Pazar artığı, ot ve yemek artığı olmak üzere bu güne kadar toplam 4 ton yiyecek doğaya bırakılmış olup;Bu yıl  doğaya toplam 15 ton yiyecek bırakılması hedeflenmektedir.

Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Ahmet Celal KABA yaptığı açıklamada;Yoğun kar yağışı ve dondurucu soğukların yaşandığı ilimizde kış koşullarında yaban hayvanları yiyecek bulmakta güçlük çekiyor, sürdürülebilir av ve yaban hayatı için yoğun geçen kış şartlarında doğaya yiyecek bırakma çalışmaları her yıl olduğu gibi bu yıl da devam ettiğini belirtti.

KABA,” bu çalışmalar, bir yandan yaban hayatının desteklenmesini sağlarken bir yandan da doğal dengeyi korumaya yönelik farkındalığı arttırmamızı sağlamamıza yardımcı olmaktadır. “ diye ifade etti.

-agrida-yaban-hayvanlarina-yemleme-calismalari.jpg-agrida-yaban-hayvanlarina-yemleme-calismalari-001.jpg-agrida-yaban-hayvanlarina-yemleme-calismalari-002.jpg-agrida-yaban-hayvanlarina-yemleme-calismalari-003.jpg

Son Güncelleme: 28.01.2016 14:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.