31 Mart 2015 Salı 22:20
Ağrı'da Yeni Türkiye Ve Başkanlık Sistemi Konferansı

Yeni Türkiye Ve Başkanlık Sistemi Konferansı Ağrı’da Gerçekleştirildi
 
Birlik Vakfı ve Genç Birlik Ağrı Şubeleri tarafından düzenlenen “Yeni Türkiye ve Başkanlık Sistemi” konferansı Ağrı’da gerçekleştirildi.
 
Birlik Vakfı ve Genç Birlik Ağrı Şubeleri tarafından düzenlenen AK Parti Balıkesir Milletvekili Tülay Babuşcu, Tarihçi ve Siyaset Bilimci Ömer Turan, Yapımcı ve Siyaset Bilimci Kenan Yasan ve Ak Parti Aydın milletvekili aday adayı Hüseyin Turgut yönetimindeki “Yeni Türkiye ve Başkanlık Sistemi” konferansı Ağrı Nezahat Çeçen Konferans Salonunda gerçekleştirildi.
 
“Her siyasi sistemin kendi açısından yararları ve sakıncaları olduğundan, Türkiye’de hükümet istikrarının yanı sıra, siyasi istikrarı da sağlayacak olan, denge ve fren mekanizmalarının olduğu gerçek anlamda kuvvetler ayrılığı ilkesini harekete geçiren, Başkanlık sistemi konusunun iyi anlaşılmasını arzuluyorum” diyen Hüseyin Turgut, şu açıklamalarda bulundu: “Bu bir rejim değişikliği değil, bir yönetsel sistem değişikliğidir. Aynı zamanda temel hak ve özgürlükleri, demokrasiyi, hukukun üstünlüğünü korumaya hizmet etmesi, temsilde adalet ve nitelik problemlerine ilişkin getirdiği çözüm önerileriyle büyük ve güçlü devlet olmanın gereğidir. Türkiye’nin büyüyüp gelişmesinden rahatsız olan malum çevrelerin ve onların yerleşik uzantılarının kamuoyuna negatif algı operasyonlarıyla telkin ettiği gibi bölünme, parçalanma, diktatörlük veya özerklik falan değil tam tersine yönetimde yerindelik ve kaynak mobilizasyonunda hızlanma, temsilde nitelik ve adalet gibi Türkiye siyasetin kronikleşmiş problemlerinin çözümüdür.”
 
“ŞU ANA KADAR 20 İLDE KONFERANS GERÇEKLEŞTİRDİK”
AK Parti Balıkesir Milletvekili Tülay Babuşcu: “Yeni Türkiye’de siyasal sistem arayışları, başkanlık ve yarı başkanlık sistemlerine geçiş tartışmaları, çözüm süreci, yeni Anayasa yapım süreçleri, yeni Türkiye’nin 2023 ve 2071 vizyonunun ne anlam taşıdığı, siyasi uzlaşma kültüründeki eksikliklerimiz, siyasi istikrarsızlığa sebep olan süreçler, yasama organı üyelerinin etkisizliği, yürütme organının sorumluluğu ve bu sorumluluğu harekete geçirme sürecinde karşılaşılan vesayetçi jakoben tutumlar, gibi bütün bu konulara ilişkin toplumsal bir farkındalık ve bilinç geliştirmeye olan ihtiyaç bizim bu projeyi oluşturmamızın asıl nedenidir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bilgisi dahilinde Türkiye’nin çeşitli illerini dava şuuruyla dolaşmaktayız.  Bugün Ağrı ilinde konferansımızdayız, Hatay, Urfa, Denizli, Trabzon, İstanbul ve Ankara’ya dek şu ana kadar 20 il ve nüfusu yüz binin üzerindeki büyük ilçelerimizde bu konferansları gerçekleştirdik.” Dedi.
 
“SİYASET KURUMU TOPLUMDAN BAĞIMSIZ OLAMAZ”
Siyaset Bilimci Ömer Turan, “Toplumumuz için iyi ve faydalı olanı bulmaya çalışmak, mücadele etmek, her kesimden ve her görüşten insanımıza ulaşarak bizi başarıya götürecek bir projede sinerji oluşturmak, geleceği yükseltmek adına gayret göstermek, Ülkesini ve milletini seven her Türk vatandaşının sorumluluğudur. Varlığını ve devamlılığını halka borçlu olan siyaset kurumu toplumdan bağımsız olamaz. Bu nedenle toplumun, vatandaşlarımızın beklentileri, talepleri siyasetin ve siyasal süreçlerin yönünü ve yapısını belirlemede etkilidir” dedi.
 
Yapımcı ve Siyaset Bilimci Kenan Yasan; Bu gün burada Yeni Türkiye ve Başkanlık Sistemi ile ilgili kafalarınızdaki bir takım sorularınızın ortadan kalkacağını düşünüyoruz. Türkiye’nin artık eski Türkiye olmadığını tüm dünya kıskanarak izlemektedir. Yeni anayasa ve başkanlık sistemiyle bir takım bürokratik engellerde ortadan kalkacak ve gerek iç huzurumuz gerekse dünya ekonomisinde söz sahibi olacağımız günler çok yakındır.”dedi.
 
Hüseyin Turgut “Konferansımıza Teşrif Eden Değerli Panelist Misafirlerimiz; AK Parti Balıkesir Milletvekili Sn.Tülay Babuşcu Hanımefendiye, Tarihçi ve Siyaset Bilimci Sn.Ömer Turan Beyefendiye, Moderatörümüz Yapımcı ve Siyaset Bilimci Sn.Kenan Yasan Beyefendiye, Kurum Müdür ve Amirlerine, Değerli Basın Camiasına ve de çok değerli Ağrı’lı hemşerilerimize teşekkür ederiz” diyerek sözlerini sonlandırdı.
Konferans Sonrasında konuşmacılara plaket takdimi edildikten sonra toplu fotoğraf çekiminin ardından program son buldu.

agri’da-yeni-turkiye-ve-baskanlik-sistemi-konferansi-.jpgagri’da-yeni-turkiye-ve-baskanlik-sistemi-konferansi--001.jpgagri’da-yeni-turkiye-ve-baskanlik-sistemi-konferansi--002.jpgagri’da-yeni-turkiye-ve-baskanlik-sistemi-konferansi--003.jpg

agri’da-yeni-turkiye-ve-baskanlik-sistemi-konferansi--004.jpgagri’da-yeni-turkiye-ve-baskanlik-sistemi-konferansi--005.jpg

Son Güncelleme: 31.03.2015 22:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.