19 Temmuz 2016 Salı 21:33
Ağrı'daki Siyasi Partiler: FETÖ Darbe Kalkışması Dış Mihrakların Oyunu

Darbe kalkışmasını lanetleyen Ağrı'daki siyasi parti temsilcileri, halkın birlikte hareket etmelerinin anlamlı olduğunu ve bu darbenin dış güçlere dayandığını ifade ettiler.

15 Temmuz darbe girişimine tepkiler gelmeye devam ediyor. Darbe kalkışmasının lanetleyen Ağrı'daki siyasi parti temsilcileri bu girişimin halkın değerlerine ve inancına yönelik yapıldığının altını çizdiler. Parti temsilcileri halkın birlikte hareket etmesinin çok önemli olduğunu ve bu birlikteliğin meyvelerinin de ortada olduğunu kaydettiler.

AK PARTİ HÜKÜMETİ 10 DARBE ATLATMIŞTIR

Hiçbir emperyalistin bu ülkede muvaffak olamadığını söyleyen AK Parti Ağrı İl Başkanı Kemal Atmaca, milletin genlerinde boyun eğmenin olmadığını vurguladı.

AK Parti İl Başkanı Kemal Atmaca şunları kaydetti: "Biliyorsunuz ki Türkiye, Cumhuriyet döneminden bu yana çok zorlu badirelerden geçti. Sadece Ak Partinin iktidar döneminde 10 defa Türkiye’de darbe kalkışması oldu. Allah’ın lütfu keremiyle bütün bu darbe girişimlerinin tamamı gerek Ak Parti yöneticilerimiz kurucu genel başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın kararlı, inançlı, dirayetli, cesur duruşu sayesinde bütün bu tehlikelerin tamamı savuşturuldu. Bu millet bütün tarihi boyunca hiçbir zaman hiçbir ülkenin müstembeylesi olmamıştır. Hiçbir emperyalist bu ülkede muvaffak olamamıştır. Bu milletin genlerinde katiyen esarete boyun eğmek gibi bir zaaf olmamıştır. Dolayısıyla milli mücadele ruhunu taşıyan bu aziz millet bütün etnik unsurlarıyla bütün siyasal farklılıklarıyla bütün görüş ayrılıklarıyla bütün meşrep ve mezhepleriyle yekvücut olup bu büyük belayı da Allah’ın lütfuyla savuşturmuştur. Bu çok büyük bir hadisedir." 

15 TEMMUZ MİLLET VE TOLUM İÇİN DÖNÜM NOKTASI OLACAKTIR

Darbecilerle beraber olup, ülkeye dost görünen çok sayıda düşman olduğunun altını çizen Atmaca, "Türkiye çok önemli bir dönemeçten geçmiştir. Ve 15 Temmuz zannedersem bundan sonra tarih kayıtlarına millet ve toplum için bir dönem noktası olacaktır. Bir demokrasi bayramı olarak kutlanacaktır. Yaklaşık 30-35 yıldır doğu ve güneydoğu da yürütülen bütün terörist faaliyetlerinin tamamının arkasında batılı güçlerin olduğu emperyalizmin olduğu gün gibi ortadadır. Bunları finanse eden, bunların sırtını sıvazlayan bir taraftan PYD ile kol kola yine PYD’nin armalarının üzerinde bulunduğu üniformaları giymek suretiyle bir taraftan lojistik destek sağlayıp öte taraftan dost gözüken birçok düşmanımız vardır. Bu son darbe planıyla da gün yüzüne çıkmıştır ki daha önceki dönemlerde de gördük gezi olaylarında birçok yabancı uyruklu insan bu olaylara müteşebbis olmuş hatta bu olayların tahrikçileri olmuşlardır. Bugünde onlar karanlık perdelerin arkasında Türkiye’deki devletin bir takım kurumlarına müesseslerine çöreklenmiş iş birlikçileriyle iş tutup müştereken hareket etmek suretiyle onları sahaya sürmek suretiyle kendi milletine kurşun sıkan tanklar altında ezmekten imtina etmeyen bu zalim güruh dış güçler emperyalizm maalesef Türkiye üzerinde oyunlar oynamakta devam etmektedir. Artık Türkiye içindeki bu iş birlikçileri tasfiye etmek suretiyle önümüzdeki hedeflediği 2023, ya da 2053, ya da 2071 hedeflerine hızlı adımlarla bundan sonra yürüyecektir." ifadelerini kullandı.

HALK BİRLİKTE HAREKET ETMENİN MEYVESİNİ ALMIŞTIR

HÜDA PAR Ağrı İl Başkanı Şaban Gökhan, bu darbe girişimine karşı halkın birlikte hareket etmemesini, halkın darbecilere kolay lokma olabileceklerinin altını çizdi. 
"Halkın değerlerine, geleceğine yönelik yapılmış ve ucu dış mihraklara dayanan alçakça bir girişimdi." diyen HÜDA PAR Ağrı İl Başkanı Şaban Gökhan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gerçek manada tüm İslam aleminin tüm insani ve İslami değerlere yönelik yapılan bir darbe olduğu kanaatindeyiz. Tüm kesimler tarafından çok iyi bilinmesi lazım ki bu darbe hükümete yapılan darbeden ziyade tüm halkın değerlerine, geleceğine yönelik yapılmış ve ucu dış mihraklara dayanan alçakça bir girişimdi. Dolasıyla halk kendi değerlerine, kendi inancına, kutsalına yönelik yapılan bu alçakça girişimi en sert bir dille lanetlemiş ve kınamış, dolayısıyla tüm farklılıklarını bir tarafa bırakarak bütünleşmeyi, bir olmayı birlikte hareket etmenin getirilenlerini ve faydalarını şuan görüyoruz. Aksi taktirde halk birlik olmayıp, beraberliği sağlamasa ve farklılıklarını bir tarafa bırakmasa maalesef bu darbeci zihniyete kolay bir lokma haline gelir. Dolayısıyla halkın bu direnişini, samimiyetini darbeye karşı içtenlikle duruşunu çok önemsiyor ve anlamlı buluyoruz. Bu bir yönüyle de her kesime bir mesajdır. Her kurum, STK, mülki amiri, pozisyonu ne olursa olsun herkesin kendine bu darbeden büyük bir pay çıkarması gerektiği kanaatindeyiz."

 

agridaki-siyasi-partiler-feto-darbe-kalkismasi-dis-mihraklarin-oyunu.jpgagridaki-siyasi-partiler-feto-darbe-kalkismasi-dis-mihraklarin-oyunu-001.jpgagridaki-siyasi-partiler-feto-darbe-kalkismasi-dis-mihraklarin-oyunu-002.jpgagridaki-siyasi-partiler-feto-darbe-kalkismasi-dis-mihraklarin-oyunu-003.jpg

Son Güncelleme: 19.07.2016 21:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.