12 Haziran 2015 Cuma 13:23
Ağrı'daki STK'lardan taziye ziyareti

Diyarbakır’da katledilen Yeni İhya-Der Başkanı Aytaç Baran’ın taziyesi için Ağrı’da faaliyet gösteren İnsani Hareket Derneği (İHYAD) ve Mazlum-Der Ağrı Şubesi, HÜDA PAR Ağrı İl Başkanlığı, Peygamber Sevdalıları Platformu Doğu ve Karadeniz Koordinatörlüğüne taziye ziyaretinde ulundular.

İHYAD Başkanı Mehmet Aslan, Mazlum-Der Ağrı Şubesi Levent Çeğil başkanlığındaki heyet HÜDA PAR Ağrı İl Başkanı Şaban Gökhan, İl Koordinatörü Burhan Aslan, Platform yetkilileri tarafından karşılandılar.

Ziyaretin kendilerini memnun ettiğini belirten HÜDA PAR İl Başkanı Şaban Gökhan, Müslümanların İslam düşmanlarına karşı birleşmeleri gerektiğini hatırlattı.

“Tek bir ferdimiz kalıncaya kadar, bu coğrafyayı onlara teslim etmeyeceğiz”

Şaban Gökhan,” Bizim canımız diğer Müslümanların canından daha tatlı değildir. Evlatlarımız, neslimiz ifsat olmadan uyanmamız gerek. İslam düşmanlarına boyun eğmemeliyiz. Hamdolsun camia olarak da boyun eğmemişiz. Allah şahittir ki bundan sonra da boyun eğmeyeceğiz. Vallahi, tek ferdimiz bu coğrafyada kalıncaya kadar, bu inançlı halkı onlara teslim etmeyeceğiz. Burada hayıflandığımız bir nokta vardır; şehit olan kardeşlerimizin arkasında yüreğimiz yanıyor ama dost ve kardeşlerimiz, münafıkların bizi tanıdığı kadar daha tanımıyor. Buna rağmen her zaman şunu söylüyoruz; tek bir Müslüman şahsiyetin kılına zarar gelirse elimizdeki tüm imkanlarla dünyayı o zalimlere dar edeceğiz. Kardeşlerimiz yeter ki bize güvensin. “ dedi.

“Müslüman halkın asıl sahibi ve hamisi bizleriz”

Gökhan,” Bu olayları bölgenin her yerinde kardeşlerimiz yaşıyor. Ve diğer camialara şunu söylüyoruz; vallahi sizin kılınıza dokunmaları bizi üzer ve biz buna tahammül edemeyiz. İçimizdeki teferruatları bir tarafa bırakarak, İslam ümmetinin vahdeti ve birlikteliği için zalimle karşı bir vücudun azaları gibi olmalıyız. Çünkü bir Müslüman’ın tırnağı zalimlerin alayına bedeldir. alayına bedeldir. Biz bu düşünce ve inançtayız. Ve bunun gereğini yapmak için hazırız. Ve biz bu halkın sahibiyiz. Bugün güç onlarda olabilir, rüzgar onlardan taraf esebilir ama İslam tarihi boyunca bu tür gelişmeler olmuştur. O halde zillet bizden uzaktır diyoruz. “ ifadelerini kullandı.

Heyet adına konuşan İHYAD Başkanı Mehmet Aslan, olayın kendilerini üzdüğünü kaydederek,” Olay bizi üzdü, yalnız kardeşimiz hak yoldaydı ve şehit oldu. Bu noktada Allah bizlere birlik ve beraberlik nasip etsin. Kardeşlik sevgisini bize aşılasın. “ şeklinde konuştu.

 

agri’daki-stk’lardan-taziye-ziyareti.JPGagri’daki-stk’lardan-taziye-ziyareti-001.JPGagri’daki-stk’lardan-taziye-ziyareti-002.JPG

Son Güncelleme: 12.06.2015 13:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.