03 Mart 2016 Perşembe 17:53
Ağrı'daki Terör Operasyonunda İki Kardeşin Evinde 8 Mayın Ele Geçirildi

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde, terör örgütüne yönelik operasyonda, iki kardeşin evlerinde 8 mayın ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi, gözaltına alınan kardeşler tutuklandı.

Ağrı Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, Doğubayazıt ilçesinde terör örgütü mensuplarına yönelik operasyonda, şüpheli A.Ç. ve M.Ç. kardeşlerin evlerinde arama yapıldı.

Aramalarda A.Ç'ye ait evde halı altına gizlenmiş şekilde 8 mayın ile M.Ç'ye ait evde çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.

İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, aldıkları istihbarat doğrultusunda boş evde arama yaptı.

Ekipler, halının altına tuzaklanmış 8 DM-11 antipersonel mayını buldu. Mayınlar imha edilirken, ev sahibinin ağabeyinin evinde de arama yapıldı. Burada da çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi. Ekipler, iki kardeşi gözaltına aldı.

Bu arada, imha edilen mayınların Alman yapımı olduğu öğrenildi. Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, patlayıcı olarak TNT'nin kullanıldığı mayınlar, küçük bir basınçla infilak ettiği öğrenildi.

Gözaltına alınan A.Ç. ve M.Ç, savcılıktaki işlemlerinin ardından sevk edildikleri sulh ceza hakimliğince "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklandı.

 

Son Güncelleme: 04.03.2016 14:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.