17 Nisan 2015 Cuma 19:12
Ağrı'daki zehirlenme

Hayalini kurduğu düğünü gerçekleştirebilmek için İstanbul'da çalışan Kemal Zeyat, Doğubayazıt ilçesinde zehirlenme sonucu kaybettiği annesi, babası ve 6 kardeşinin yasını tutuyor.

Alıntepe köyünde evlerinde ölü bulunan Zeyat ailesinden geriye kalan ve bir ay sonra düğün yapmayı planlayan Kemal Zeyat, yakınlarının yardımıyla ayakta durabiliyor.

Ailesinin mezarlarına giderek dua eden Zeyat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olay günü İstanbul'da olduğunu ve babasını aradığında ulaşamadığını söyledi.

Uzun süre aramasına rağmen ailesine ulaşamayınca  amcasını aradığını ifade eden Zeyat, "Amcama, aileme ulaşamadığımı ve eve bakmasını istedim. Babam bir gün önce Eskişehir'den gelmişti. Amcamlar, gitmişler babamla yemek yemişler" diye konuştu.

Zeyat, "Amcam da merak etmiş. Evet gitmiş bakmış ki hepsi yerde yatıyor. Hepsi ölmüş. Ne diyeyim söylenecek bir şey yok, şoktayım. İstanbul'da çalışıyordum ama burada kalacağım. Sonuçta annemin babamın mezarı burada, burada kalmazsam olmaz. Fazla iyi değilim, konuşamıyorum" dedi.

Amca Mustafa Zeyat da ağabeyinin saat 20.00'de Eskişehir'den evine geldiğini ve sabah evlerine bakmaya gittiklerinde hepsinin cesediyle karşılaştıklarını söyledi.

Kapıyı kırarak, içeriye girdiklerini belirten Zeyat, "Böyle bir şeyle karşılaştık. Dehşet bir olayla karşı karşıya kaldık. Niye zehirlendiklerini bilmiyoruz, sadece cenazelerini gördük, başka bir şey göremedik. Oğlunun durumu iyi değil, iğne yapılarak ayakta duruyor. Kemal'e, önce 'bir kardeşin ölmüş' dedik, sonra mezarlığa gelip, diğer mezarları görünce de mecbur kaldık söyledik. Şu an  susuyor, bir şey demiyor" diye konuştu.

- "Düğün evi beklerken taziye evi oldu"

Alıntepe Köyü Muhtarı İdris Çeri de kötü bir olay olduğunu ve bunun anlatılamayacağını belirterek, "Bu olayı görmeyi, duymayı ve yaşamayı Allah kimseye göstermesin, trajik bir olay. Bundan daha ağır, acı bir olay yok. 9 fertli bir aileden 8 ferdi öldü, tek İstanbul'daki çocuk kaldı. Bu olayı gördüğüm 7 günden beri psikolojik olarak ben de rahatsızım. Köylü olarak hep beraber bu acıyı çekiyoruz" şeklinde konuştu.

Geriye kalan çocuğun maddi ve manevi desteğe ihtiyacı olduğunu vurgulayan Çeri, şunları kaydetti:

"Kemal işsiz. Ailesini de kaybetti ve psikolojik desteğe ihtiyacı var. Ben muhtar olarak sürekli yanındayım, yanında olmak görevimdir. Devlet büyüklerimizin ve hayırseverlerin Kemal'e destek olmasını istiyoruz...

Çocuk iki, üç ay sonra askere gidecek. Nişanlı, babasıyla beraber başlık parası ve masrafları toplamak için İstanbul'a gitmişti. Babası bir hafta önceden geldi, düğün hazırlıklarını yapacaktı. Maalesef düğün evi beklerken taziye evi oldu."

Çeri, "Kemal eve baktığı zaman bayılıyor. Çocuğa iki günde bir iğne yaptırıyoruz. Psikolojik tedavi gerekiyor. İki üç kere hastaneye götürdüm ama devamı gerekiyor. Büyüklerimizin ve hayırseverlerin bu çocuğa yardım etmesi lazım" ifadesini kullandı.

 

agridaki-zehirlenme.jpgagridaki-zehirlenme-001.jpg

Son Güncelleme: 17.04.2015 19:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.