27 Mart 2014 Perşembe 19:14
AĞRIDAN SURİYEYE İLK TIR DUALARLA UĞURLANDI / VİDEO

Ağrı Sivil Toplum Kuruluşları Platformu ve İHH'nın ortaklaşa başlatmış olduğu  "SANA İHTİYACIM VAR" kampanyası kapsamında toplanan yardımlar bu gün Suriye'li savaş mağdurlarına ulaştırılmak üzere yola çıkarıldı.

Ağrı Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (AĞ-SİP ) ve İHH'nın ortaklaşa başlattığı kampanyaya Ağrı halkı yoğun ilgi gösterdi. kısa sürede toplanan yardımlarla bir Tır malzeme bu gün yola çıkarıldı.

Yardımların yüklendiği Tır'ın önünde Ağrı Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (AĞ-SİP ) ve İHH'nın ortaklaşa yaptığı basın açıklaması Kerem ANIĞI okudu.

Anığı yaptığı basın açıklamasında ; Suriye’de bir kaç yıldır devam eden savaşın bedelini her zaman olduğu gibi yine kadın,yaşlı ve çocukların ödediğini , yaşanan Açlık ve yoksulluğun hat safhaya ulaştığı şu günlerde sıkıntılara bir nebzede olsa destek olmak istediklerini belirterek ,  bizlerde Ağrı Halkının Suriyeli kardeşlerinin yanında olduklarını göstermeye çalıştık . Allah!a Hamd olsun çok kısa sürede 100.000 tl değerinde 14 tondan oluşan İnsani yardım malzemesini kardeşlerimize ulaştırmak için bu gün yola çıkarıyoruz.

Anığı açıklamasında ; Haziran 2013 itibarıyla BM tarafından açıklanan rakamlara göre Suriye’de 80.000’i aşkın insanın öldürüldüğü bildirilirken bölgede çalışma yapan bağımsız kaynaklar asıl bilançonun bu rakamların çok üzerinde olduğunu ifade etmektedir. Aynı zamanda ülkede çatışmalar nedeniyle binlerce kişinin yaralandığı, 500.000’i aşkın kişinin tutuklandığı, yarısı çocuk 1,6 milyon kişinin Lübnan, Ürdün,Irak, Mısır ve Türkiye gibi komşu ülkelere göç etmek zorunda kaldığı, 4,25 milyon kişinin ülke içerisinde yer değiştirdiği bildirilmektedir dedi.

Ağrı Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (AĞ-SİP ) ve İHH olarak Başlatmış olduğumuz kampanyanın çok kısa sürede ilk meyvesini verdiğine şahit olduk. inşallah seçimden hemen sonra bu kampanyamızı tekrar sürdüreceğiz.

Yardım Tır'ı Ağrı İl Vaizlerinden Nuri ARSLAN Hocanın yaptığı dua ile yola çıktı.

Toplanan yardımları uğurlamaya ; Ağrı Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (AĞ-SİP ) ve İHH temsilcileri , Ak Parti Ağrı Millet vekilleri Mehmet Kerim YILDIZ , Ekrem çelebi ve Ağrı Belediye Başkanı HASAN ARSLAN , Hür Dava Partisi İl Başkanlığı Sözcüsü Şaban GÖKHAN , Mhp Belediye Başkan Adayı Şener BEKİS ve çok sayıda gazeteci katıldı.

Haber Videoları

 

Kampanyayı destekleyen Ağrı Sivil Toplum Kuruluşları Platformu üyeleri :

Ağrı İHH Temsilciliği  - İnsani Hareket Yard ve Day.Der ( İHYAD  -  Ağrı İnsani Yardım Derneği ( İYDER )   - İnsan Hakları ve Mazlumlar için Day.Der (Mazlumder )  - İlim Yayma Cemiyeti Ağrı Şubesi  - Ağrı İmam Hatip Mez.Der (AGİMDER )  -  Ağrı Evrensel Hafızlar Derneği (EHAD ) - Ağrı DİVASEN - Ağrı Çözüm Platformu Derneği  - Ağrı Hasta Hakları ve Yakınları Derneği (AĞRI HAYAD ).

 

Son Güncelleme: 13.11.2016 15:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.