02 Haziran 2016 Perşembe 17:09
Ağrı'lı Engelli Vatandaşın Okuma Azmi Hayrete Düşürüyor

Dört yaşında iken geçirdiği havale nedeni ile bacakları felç olan 45 yaşındaki İsmail Aybay (45), engelli haline aldırış etmeden başladığı okuma-yazma kursunu birincilikle bitirdi.


Yaşadığı mahallede küçük bir bakkal dükkanı olan İsmail Aybay, 45 yaşında okuma yazmayı öğrenmek istedi. Halk Eğitim Merkezi'nin açtığı kursa başvuran Aybay, kursa kendi kullandığı engelli aracı ile gidip geliyor. Aybay, havaların soğuk olduğu zamanlarda özürlü aracının üstünü ve yanlarını kapatarak soğuk geçirmeyecek şekle getirdi ve bu şekilde kursa gelip gitti. Okuma yazmayı ve matematikteki temel işlemleri öğrenen Aybay, kendine bu imkanı sağlayan Halk Eğitim Merkezi yöneticilerine ve kurs hocası Erdinç Yaman'a müteşekkir.



Engelli haline rağmen hayatından memnun olduğunu belirten İsmail Aybay şunları söyledi: "4 yaşındaki iken havale geçirdim, felç oldum. 41 yıldır bu şekilde engelliyim. Tedavim için birçok doktora tedavi olmaya gittim ama sorunum çözülemedi. Yine de halime şükürler olsun. Engelli halime rağmen hayatımdan memnunum. Tabi çok zorluk yaşadım, çile çektim ama hayatımdan hiç bıkmadım. Eksiklik hissettiğimden dolayı okuma yazma kursuna başladım, birinci kademe bitti ikinci kademeye başladım, okuma-yazma öğrendim. Haftaya belgemi alacağım. Okuma-yazması olmayan insanlar kendilerini geri bırakmamalı, öğrenmeliler. Gelsinler Halk Eğitim Merkezi'ne bu sıkıntılarından kurtulurlar. Allah, Halk Eğitimi Merkezi yöneticilerinden ve hocamdan razı olsun."



İsmail Aybay'ın kurs hocası Erdinç Yaman ise öğrencisinin herkese örnek olduğunu belirtti. Yaman, bedensel hiçbir engeli olmayan insanların kurstan hemen vazgeçmelerine rağmen Aybay'ın azmederek kursu birincilikle bitirdiğini söyledi. Erdinç Yaman, engelli öğrencisi hakkında şunları söyledi: "İsmail Bey, yaklaşık 5 ay önce bize başvuruda bulundu. Görüldüğü üzere bedensel engelli kursiyerimiz. Kursa gelip giderken biraz sıkıntı yaşadı açıkçası. Ama ondaki bu azim ve kararlılık gerçekten diğer kursiyerlere örnek oldu. Ve örnek olması da gerekiyor. Çünkü sağlığı yerinde olan birçok insan genelde 'Ben yapamam, bu işi başaramam' mantığıyla bize gelirler. Ve kursa gelip de bırakanların birçoğu kendine inanmamakta, işi başarabileceği kanaati hasıl olmuyor. İsmail Bey havaların soğuk olduğu zamanlarda kendi özürlü aracının üstünü ve yanlarını kapatarak soğuk geçirmeyecek şekle getirdi ve bu şekilde kursa gelip gitti. Tabi çok direnç gösterdi, kursumuza azimle ve sabırla devam etti ve diğer öğrencilerden daha kısa sürede okuma-yazmayı öğrendi.

 

Matematikte temel işlemleri yapabilecek düzeye geldi. Bir mahallede küçük bir bakkalı var, bunu işletirken sıkıntılar yaşıyordu, sıkıntıları bu kurs sayesinde aşmış oldu. Okumak için hiçbir engel engel değildir. Bu bağlamda Halk Eğitim Merkezi Müdürümüze de teşekkür ediyoruz. Bu tür çalışmalarda hiçbir talebimizi geri çevirmiyor. Okuma yazma bilmeyen 14 yaş üstü herkesi kursumuza davet ediyorum."

 

agrili-engelli-vatandasin-okuma-azmi-hayrete-dusuruyor.jpgagrili-engelli-vatandasin-okuma-azmi-hayrete-dusuruyor-001.jpgagrili-engelli-vatandasin-okuma-azmi-hayrete-dusuruyor-002.jpgagrili-engelli-vatandasin-okuma-azmi-hayrete-dusuruyor-003.jpgagrili-engelli-vatandasin-okuma-azmi-hayrete-dusuruyor-004.jpgagrili-engelli-vatandasin-okuma-azmi-hayrete-dusuruyor-005.jpgagrili-engelli-vatandasin-okuma-azmi-hayrete-dusuruyor-006.jpg

Son Güncelleme: 02.06.2016 17:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.