21 Ocak 2016 Perşembe 16:30
Ağrılı Kadınlar Cam Sanatıyla Buluşuyor

 

Girişimci Kadınlar Ağrı Şube Başkanı Dilan Özmen Özgül atölye kurulumunun tamamlandığını ve 15 Mart itibariyle 50 tane kadınımıza eğitimlerin verileceğini söyledi.

Ağrılı kadınların proje kapsamındaki cam sanatı çalışmalarını öğrendikten sonra kendi evlerinde de üretim yapabileceklerini belirten Özgül," Kadınlarımız 2 bin 500 ve 5 bin lira gibi düşük bir maliyetle evlerinin sadece bir odasını kullanarak bu işi meslek haline getirebilecek ve bu işten para kazanabilecekler" dedi.

Projedeki amaçlarının kadın istihdamına katkı sağlamak olduğunu dile getiren Özgül, şöyle konuştu:

"Şu an atölyemizin kurulumunu gerçekleştirdik.

Amacımızı 50 kadınımızın gelip burada cam sanatını öğreterek takı ve çeşitli dekoratif ev eşyaları üretmesini sağlamak.

Bu anlamda Ağrı'da yapacağımız bu proje ile Ağrı'da cam sanatını ilk defa hayata geçiriyoruz."

Cam sanatı hocası Ömür Duruerk ise amaçlarının Türkiye'de cam sanatının varlığının bütün dünyaya duyurmak olduğunu belirtti.

Kadınların cam sanatını öğrenmesini ve bundan faydalanmasını amaçladıklarını dile getiren Duruerk, şunları kaydetti:

"Ağrı'ya Dilan hanımın projesi dahilinde geldik ve atölyeyi kurduk.

Cam sanatı çalışmasının Osmanlı zamanından beri var olan bir kültür. Günümüzde modern verilerle cam sanatı kültürümüzü bir arada buluşturarak takı, ev ürünleri ve kadınların ilgisini çekebilecek boyutta ürünler yapılmakta ve cam sanatı daha da popülerleşmekte.

Buradaki amaç ise çalışmayan ev kadınlarına yönelik onların bu işi öğrenmesi ve bunun bir istihdam haline gelmesi.

Bunu sadece satış bazında da Ağrı'da düşünmeyip Türkiye'de ki çeşitli fuarlara katılarak ülkemizin ve Ağrı'nın ekonomisine katkıda bulunmak için çalışacağız.

Cam sanatı çalışması çok zor bir şey değil.

Çalıştıktan sonra herkesin yapabileceği bir şey.

agrili-kadinlar-cam-sanatiyla-bulusuyor.jpgagrili-kadinlar-cam-sanatiyla-bulusuyor-001.jpgagrili-kadinlar-cam-sanatiyla-bulusuyor-002.jpgagrili-kadinlar-cam-sanatiyla-bulusuyor-003.jpgagrili-kadinlar-cam-sanatiyla-bulusuyor-004.jpg

 

Son Güncelleme: 21.01.2016 16:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.