01 Ekim 2015 Perşembe 10:50
Ağrılı Risale-i Nur talebeleri 'Hor Hor Medresesi'nde


Mustazaflar Cemiyeti Ağrı Şubesi'nde her hafta düzenlenen Kürtçe Risale Seminerine katılan gençler, düzenlenen bir gezi programıyla Üstad Bediüzzaman'ın Van'da bulunan Hor Hor Medresesine ziyaret gerçekleştirdiler.  Geziye gençlerin yanı sıra HÜDA PAR Ağrı İl Koordinatörü Burhan Aslan ve Mustazaflar Cemiyeti Ağrı Şubesi Başkanı M. Ali Ortaç da katıldı.


Gezi çerçevesinde Üstad Bediüzzaman'ın 12 yıl eğitim aldığı Hor Hor Medresesi ve Van Kalesi ziyaret edildi. Burada yapılan sohbette Müslüman gençlerin toplumun mayası olduğu vurgulanarak gençlerin bozulması toplumun bozulacağı üzerinde duruldu.


Sabah saatlerinde gerçekleştirilen gezi Van Kalesinin arka kısmında bulunan bahçede verilen kahvaltı ile başladı. Öğle ezanının okumasının ardından gençler, namaz kılmak üzere Hor Hor Medresesine geçtiler.


Kılınan namazın ardından Mustazaflar Cemiyeti Ağrı Şubesi Başkanı M. Ali Ortaç, bir konuşma yaparak, Üstad'ın Tarihçeyi Hayatından, gerçekleştirdiği mücadele ve Risale-i Nur'un öneminden bahsetti.


Üstad Bediüzzaman'ın ölümü göze alarak bir mücadele gerçekleştirdiğine dikkat çeken M. Ali Ortaç, Hz. Adem'den Hz. Muhammed'e kadar bir çok peygamberin geldiğini, ahir zamanda artık bir peygamberin gelmeyeceğini ama insanlara hidayet yolunu gösterecek Peygamber varislerinin geleceğini ve bunlardan birinin de Üstad Bediüzzaman Said-i Nursi olduğunu söyledi.


Bediüzzaman'ın hayatından kısa kesitler sunan Ortaç, konuşmasına şöyle devam etti: “Üstad'ın 10-12 yıl kaldığı yer olan Hor Hor Medresesi'ndeyiz. Üstad'ın ilk sürgünü Mardin'den memleketi Bitlis'e oluyor. Bitlis Valisi Ömer Paşa Üstad Bediüzzaman'a kendi köşkünde bir oda ayırıyor. Ve Üstad ikamet ettiği 2 yıl boyunca Paşanın kütüphanesindeki 40 cilt kitabı ezberliyor. Zamanın Van Valisi Tahir Paşa ile bu sırada tanışıyor. Üstad, Tahir Paşa tarafından Van'da misafir ediliyor. O sıralar Üstad Bediüzzaman bu medresede öğrenci yetiştiriyor. Rivayetlere göre Üstad 10-12 yıl Van'da ikamet ediyor. Üstad bu süre zarfında da fenni ilimlerden 90 cilt ezberliyor. Bundan dolayı zaten ona Bediüzzaman, yani zamanının eşsizi demişlerdir.”


Said-i Nursi Hazretleri'nin hakiki imanı elde ettiği için tüm dünyaya meydan okuyabildiğini vurgulayan Ortaç, gençlere şu nasihatlerde bulundu: "İnsan kendini günahlardan sakındırırsa, gözlerini, gönlünü, midesini, elini, ayağını günahlardan korursa; kâmil bir imana ulaşır ve bütün cihana hak için, Allah için meydan okuyabilecek bir gayrete ulaşır. Üstad imanın zirvesine ulaşmış ve o dönemde günümüzün Amerikalıları olan İngilizlere meydan okumuş, Kur'an'ın icazını beyan etmeye, Risaleleri yazmaya başlamıştır. Allah ayette şöyle buyuruyor; 'Muhakkak ki Allah bir kavmi değiştirmez. Ta ki o kavim kendini değiştirmedikçe.'  Biz kavmimizin kötüye gidişinden rahatsızız, dosdoğru adamlığımızdan uzaklaşmamızdan şikâyet ediyoruz. İnsanların eskisi gibi sözünde durmadığından; yalanın, faizin, hayâsızlık ve iffetsizliğin, zulmün arttığından şikâyet ediyoruz. Bizler eğer Allah'ın şeriatını istiyorsak helalleri gönlümüze yerleştirip, haramları gönlümüzden söküp atmalıyız. O zaman İslam beldemize hâkim olacaktır."   

 

Program, Van Kalesi gezildikten sonra verilen yemek ile devam ederken ardından gençlerin halay çekmesi renkli görüntüler ortaya çıkardı. 

 

agrili-risale-i-nur-talebeleri-hor-hor-medresesinde.jpgagrili-risale-i-nur-talebeleri-hor-hor-medresesinde-001.jpg

 

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN...!

 

Son Güncelleme: 01.10.2015 11:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.