15 Nisan 2016 Cuma 13:48
Ağrı'nın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 98. Yılı

Ağrı'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıl dönümü törenlerle kutlandı.

Abide Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, Kültür ve Kongre Merkezi'nde devam etti.

Ağrı Vali Vekili Mehmet Soğukpınar, törende yaptığı konuşmada, tarihi binlerce yıllık geçmişe dayanan ve birçok medeniyete dayanan ve birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Ağrı'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıl dönümü kutladıklarını anımsattı.

Soğukpınar, 15 Nisan 1918'de Ağrı için inancın, kararlılığın, azmin, birlik olmanın, bağımsızlığın önemine işaret ederek, şöyle konuştu:

"Atalarımız üzerine düşen sorumlulukları ziyadesiyle yerine getirmişlerdir. Atalarımızın emanetine sahip çıkmak, yurdu ve bağımsızlığı için birlik ve beraberlik içerisinde omuz omuza cephelerde savaşmış bu uğurda sayısız şehitler vermiş yüce milletin evlatları olarak bizim görevimizdir. Bugün her zamankinden daha çok çalışmaya, fedakarlıkta bulunmaya ve milli dayanışmaya ihtiyacımız bulunmaktadır. Bugünlere nasıl, nereden geldiğimizi unutmayarak çalışmalıyız. Unutmayalım ki bu ruha sahip olduğumuz sürece Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. Taşıdığınız bu emanetin sorumluluğunun bilincinde olduğunuza inanıyor ve güveniyoruz."

Ağrı'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıl dönümünü kutlamanın mutluluğu ve gururu içerisinde olduklarını ifade eden Soğukpınar, "Devletimizin birliği ve bütünlüğüne sıkılan her hain kurşuna göğsünü siper ederek bayrağımıza renk olan aziz şehitlerimizi, bir Mehmet olarak düştüğü yerden bin Mehmet olarak kalkan ve son Mehmet düşene dek, vatanın bir karış toprağını kimselere yar etmeyen, kahraman gazilerimizi, rahmet, minnet ve şükranla anıyor, en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum." ifadelerini kullandı.

Halk oyunları ekibinin gösterisi ve yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle devam eden tören, Güzel Sanatlar Lisesi'nin Ağrı konulu resim sergisinin gezilmesiyle son buldu.

Törene, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Yaşar, Ağrı Cumhuriyet Başsavcısı Ali Rıza Sönmez, İl Jandarma Komutanı Albay Coşkun Sel ve İl Emniyet Müdürü Metin Turgay Karabulak ile kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

 

 

Son Güncelleme: 15.04.2016 16:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.