15 Temmuz 2014 Salı 18:10
Ağrının Sırrı

BDP'li Sırrı Sakık, Belediye Başkanı seçildiği Ağrı'ya 1.5 ayda 2 kez gitti. Daha önce yakınlarına, "Benim ne işim var Ağrı'da" diyen Sakık, yetkilerini de gizlice yardımcılarına bıraktığı iddia edildi

 

Türkiye Sırrı Sakık sayesinde yeni tür belediye başkanlığıyla tanıştı. 30 Mart'taki yerel seçimde AK Parti'nin zaferi iptal edildi. Buna en çok, milletvekilliğini bırakmak istemeyen BDP'li aday Sırrı Sakık sevindi. Yakınlarına, "Ankara'da yaşamak varken, Ağrı'ya neden gideyim" dedi. 



MAZBATAYI ALDI AMA... 
Bu nedenle Sakık, önce AK Parti'nin zaferine itiraz etmedi. Ancak partisi bastırdı. 1 Haziran'da tekrarlanan seçimi istemeye istemeye kazandı. Yakınlarına sitem eden Sırrı Bey, uzun süre vekillikten istifa etmedi. Ağrı'ya da gitmedi.Mazbatasını alıp göreve başladıktan sonra makamında sadece iki kez boy gösterdi. Ağrı belediyesi'nde de işlerinibaşkan Mukaddes Kubilay ile Başkan Yardımcısı Ömer Polat  üstlendi. O ise Başkent'in dehlizlerinde siyaset yapmaya devam etti. 

YÖNETİCİLERİ REDDETTİ 
Ağrı'da hiç kimse, "Sakık neden belediyeye uğramıyor" sorusuna cevap vermek istemedi. BDP'liler, Sakık'ın Ağrı'da yaşama konusundaki isteksizliğini doğruladı. Ağrıdaki yerel yöneticiler ise "Aman fazla karıştırmayın, sonra şehirde huzursuzluk çıkar" detaylı açıklama yapmaktan kaçındı. İddialara göre Sakık, parti yönetimine Ağrı'ya gitmeyeceği konusunda rest çekti. Hatta bu konuda kendisiyle görüşmek isteyen parti yöneticilerini reddetti. 

MEVLÜT YÜKSEL / TAKVİM GAZETESİ

Son Güncelleme: 13.11.2016 15:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.