23 Mayıs 2016 Pazartesi 16:03
Ahilik Haftası

Ağrı Valisi Musa Işın, 23-29 Mayıs Ahilik Haftası dolayısıyla Ağrı Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğini (ESOB) ziyaret etti.

Işın, burada yaptığı konuşmada, Ahi Evran'ın esnafın uyması gereken ahlakı, ilkeleri ve alışverişin nasıl yapılacağına dair manifesto şeklinde ilkeler manzumesini ifade ettiğini söyledi.

Ecdattan alınan ahlak ilkelerinin kendi bünyemizde ve alışverişlerde uygulamak zorunda olunduğunu aktaran Işın, "Bu ilkeleri uyguladığımız taktirde yaşadığımız bir çok problemi yaşamamış oluruz. Ahi Evran'ın ilkelerini esnafın kendi iş yerlerinde bulundurmalarında büyük fayda vardır. Çünkü o ilkeler çok önemli ilkeleler ve çok kıymetli değerlerdir." dedi.

Işın, toplum olarak Ahi Evran'ın ticaret ahlakı ile ilgili ilkelerine uymaya ihtiyaç olduğunu kaydederek, şöyle devam etti:

"Esnafımız bu ilkelere uyduğu taktirde hem helal kazanç elde edecek hem de tüketici haklarına riayet etmiş olacağız. Bu ilkelere uyulduğu taktirde hem alışverişlerimiz hem de müşterilerimizle olan ilişkilerimizde daha rahat etmiş oluruz. Gerçekten bu kurallara uymaya ihtiyacımız vardır."

Işın, ziyarette, ESOB tarafından Ağrı'da yılın esnafı seçilen Selahattin Toka'ya teşekkür belgesini takdim etti.

 

Son Güncelleme: 24.05.2016 16:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.