12 Haziran 2016 Pazar 18:33
Ahmed-i Hani Ramazanda Ziyaretçi Akını

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesindeki Ahmed-i Hani Türbesi, ramazan ayında ziyaretçi yoğunluğu yaşıyor.

İshak Paşa Sarayı'nın yanında bulunan, 17. yüzyılda yaşamış şair, filozof, tarihçi ve mutasavvıf olan Ahmed-i Hani'ye ait türbeyi, ramazan ayında çok sayıda yerli ve yabancı turist ziyaret ediyor.

Doğubayazıt'ta 1707 yılında vefat eden, İshak Paşa Sarayı Camisi'nde din dersi vermiş, Kurmanci lehçesiyle "Mem-u Zin", "Nubihara Biçukan" gibi eserlerin yazarı olan Ahmed-i Hani'nin türbesine gelen çok sayıda vatandaş, burada namaz kılıp dua ediyor.

Şahin Ertekin isimli vatandaş, ailesi ile birlikte Van'dan Ahmed-i Hani Hazretlerini ziyaret etmek için geldiklerini söyledi.

Ertekin, "Buranın çok güzel bir manevi havası var. Birçok kişi buraya gelerek namaz kılıp dua ediyor. İnsanların burayı ziyaret etmelerini öneririm." diye konuştu.

 

ahmed-i-hani-ramazanda-ziyaretci-akini.jpgahmed-i-hani-ramazanda-ziyaretci-akini-001.jpgahmed-i-hani-ramazanda-ziyaretci-akini-002.jpgahmed-i-hani-ramazanda-ziyaretci-akini-003.jpg

Son Güncelleme: 13.06.2016 19:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.