01 Ocak 2016 Cuma 16:59
A.İ.Ç.Ü Bir Gün Sizde Yaşlanacaksınız Projesi

Nezehat Çeçen Konferans Salonunda gerçekleştirilen projeye, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Telat YANIK, akademisyenler, idari personel ve öğrenciler katıldı.Bir Gün Siz de Yaşlanacaksınız projesinde konuşan Prof. Dr. Telat YANIK, “Değerli misafirlerimiz huzur evi sakinlerini, yaşlı olarak değil delikanlı olarak görüyoruz. Bir Hadisi şerifte: ‘Siz ancak zayıflarınızın duası sayesinde ayakta kalabilir ve mutlu olursunuz. Eğer süt emen çocuklar, beli bükük yaşlılar, otlayan hayvanlar olmasaydı, üzerinize azap sel gibi gelirdi’ dedi. Prof. Dr. YANIK konuşmasını “Umuyorum ki hazırlanan program ihtiyar delikanlıların hoşuna gider bizleri de dualarından esirgemezler, bu rahmet ve merhametten hep birlikte nasipleniriz” diye sürdürdü.Eğitim fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Ana Bilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mehmet TEYFUR şöyle konuştu “ Yaşlılık imgesi her toplumda bir dizi yaşanmışlıkların sonucu olarak kültürel bağlamda oluşmaktadır. Yaşlılık, yetişkinliğin bir uzantısı olarak yaşam süresinin ileri ki döneminde fiziksel ve ruhsal değişimlerin görüldüğü bir evredir. Yaşanmışlık hikâyelerini dinleyerek kendimize ders çıkarmalıyız. Yaşlılara saygı tarihimizde önemli bir yere sahiptir, Modern yaşamla beraber hızla kaybetmeye başladığımız değerlere dönmemizde, eğitim kurumlarına büyük görevler düşmektedir. ” Program sonunda Eğitim Fakültesi öğrencileri sundukları tiyatro gösterisi ve müzik dinletisi ile misafirlere keyifli anlar yaşattı.

a.i.c.u-bir-gun-sizde-yaslanacaksiniz-projesi.jpga.i.c.u-bir-gun-sizde-yaslanacaksiniz-projesi-001.jpga.i.c.u-bir-gun-sizde-yaslanacaksiniz-projesi-002.jpga.i.c.u-bir-gun-sizde-yaslanacaksiniz-projesi-003.jpg

Son Güncelleme: 01.01.2016 17:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.