01 Ocak 2016 Cuma 10:08
A.İ.Ç.Ü Cumhuriyet Başsavcılığı İşbirliği Protokolü İmzaladı

Cumhuriyet Başsavcılığı  Sayın Ali Rıza Sönmez, AİÇÜ'deki imza töreninde yaptığı açıklamada, yasa değişiklikleri ile infaz sisteminin gün geçtikçe daha modern bir yapıya geldiğini söyledi.

Sönmez, modern infaz sisteminin temel amacı, suç işleyenin işlemiş olduğu eylemin karşısında cezai işlemlerin uygulanmasının yanında suç işleyenin ileride yeniden suç işlemesini de önlemek olduğunu belirterek, "Suç işleyen çocukların mevzuatlarda sanık veya suçlu olarak tanımlanmadığını, suça sürüklenen çocuk olarak tanımlandığını, bu kapsamda denetimli serbestlik müdürlüklerince çeşitli projelerin yapıldığını ve desteklenmesi gerekir" diye konuştu.

AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. İrfan Arslan ise üniversitelerin görevlerinden birinin de topluma yol gösteren, toplumun eksikliklerini tespit edip harekete geçen, bilimsel araştırmalar yapan ve üretken bireyler yetiştirmek olduğunu ifade etti. 

Suça karışmış yetişkin insanların bile içlerinde bir çok cevherlerin bulunduğuna işaret eden Arslan, şöyle konuştu: 

"Ülkemizin geleceği çocuklar konusunda çok çeşitli çalışmaların yapılabileceği, suç işleyen bir çocuğun bir bakmışsın sporcu, bir bakmışsın gitarist bir bakmışsın akademisyen ve bir bakmışsın bürokrat olabilirler. İmzalanan bu protokol ile Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile suça sürüklenen çocuklara yönelik çeşitli çalışmalar yapacağız."

Denetimli Serbestlik Müdürü Serkan Güler de yaklaşık 3 yıldır suça sürüklenen çocuklara yönelik kayak, yüzme, judo, satranç, tenis, tiyatro ve sinema izletimi gibi birçok proje hayata geçirdiklerini ve kurslara katılan çocuklar da olumlu yönde çok büyük aşamalar katettiklerini söyledi. 

a.i.c.u-cumhuriyet-bassavciligi-isbirligi-protokolu-imzaladi.jpga.i.c.u-cumhuriyet-bassavciligi-isbirligi-protokolu-imzaladi-001.jpg

Son Güncelleme: 01.01.2016 10:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.