29 Haziran 2016 Çarşamba 22:58
AİÇÜ Rektör Adayı Küfrevioğlu'ndan İftar

AĞRI - Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) Rektör adayı Prof. Dr. Ömer İrfan Küfrevioğlu, kentteki sivil toplum, yerel ve ulusal basın kuruluşu temsilcileri ile iftar yemeğinde bir araya geldi.

Özel bir restoranda düzenlenen iftar programında konuşan rektör adayı Küfrevioğlu, uzun yıllar Atatürk Üniversitesinde değişik birimlerde görev yaptığını ve Ağrı ile bağlarının hiç bir zaman kopmadığını belirtti.

Küfrevioğlu, "1976 yılında başlayan ve devam eden bir akademik bilgi birikimim var. Son 8 yıl içerisinde Atatürk Üniversitesi'nde dekanlık görevinde bulundum ve hala da rektör yardımcısı olarak çalışıyorum. Rektör yardımcılığı görevim boyunca üniversitenin bütün birimleri ile ilgilendim ve bir birikimim oldu." dedi.

Rektör olarak atandığı taktirde yapacağı çalışmalar ve projeler hakkında bilgi veren Küfrevioğlu, şöyle devam etti:

"Öncelikle yapmak istediğim şey üniversiteyi kendi ayakları üzerine basabilecek bir düzeye getirmektir. Örneğin şu anda üniversite bünyesinde lisansüstü bazı programlar var ama birçoğu Erzurum Atatürk Üniversitesi'ne bağlı olarak devam ediyor. Öğretim üyesi takviyesi yaparak, tamamen AİÇÜ'nin yapacağı lisansüstü eğitim programları kurmayı düşünüyorum. Bunun yanında halkla bütünleşme adına faaliyetlerde bulunacağız. Projelerimin arasında Tıp Fakültesini kurmak da var. Bununla ilgili çalışmalarımı başlattım ve raporumu hazırladım. Nüfusu 500 binin üzerinde olan vilayetlerde Tıp Fakültesi açılabiliyor. Ağrı'nın nüfusu 540 bin civarında ve dolayısıyla Tıp Fakültesi açılabilir. Nüfusu 750 binin altında olan vilayetlerde Sağlık Bakanlığı ile ortaklaşa çalışma yürütülerek Tıp Fakülteleri açılabiliyor. Bu konuda gerekli teşebbüsleri yaptım ve inşallah bizlere destek olacaklar. Tıp Fakültesi açılmasının Ağrı için büyük bir hizmet olacağına inanıyorum."

Konuşmasının ardından sivil toplum ve basın kuruluşu temsilcilerinin sorularını da yanıtlayan Küfrevioğlu, rektörlük seçiminin Ağrı için hayırlı olması dileklerinde bulundu.

 

aicu-rektor-adayi-kufrevioglundan-iftar.jpgaicu-rektor-adayi-kufrevioglundan-iftar-001.jpgaicu-rektor-adayi-kufrevioglundan-iftar-002.jpgaicu-rektor-adayi-kufrevioglundan-iftar-003.jpg

 

Son Güncelleme: 01.07.2016 10:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.