01 Ocak 2016 Cuma 18:06
A.İ.Ç.Ü Türk Dünyası Kültür Günü Etkinliği

Nezehat Çeçen Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferansa, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemal POLAT, akademisyenler, idari personel ve öğrenciler katıldı.
Türk Dünyası Kültür Günü Etkinliğinde konuşan Prof. Dr. Kemal POLAT, “Örf - adet en önemli fonksiyonu geçmişe bağlılıktır. Ayakta durmak, büyük medeniyetler seviyesine çıkmak ve küresel dünyada yer edinmek istiyorsak öncelikle kendimiz olmalıyız. Bunlarla beraberkültürel değerlerimizi koruyup ayakta durabiliriz. Aksi takdirde yozlaşarak dünyada yok olur gideriz” dedi.
Etkinlikte konuşan Fen Edebiyat FakültesiTürk Dili ve Edebiyatı Bölümünden OkutmanGülmira MALDOSULTANOVA,“Türk Dünyasını tanıtmak amacıyla düzenlemiş olduğumuz etkinlik ile kültürün insanoğlunun gelişmesindekiöneme sahiptir. Kültür, dil, inanç, bilgi ve örf adet demektir” dedi. 
Fen Edebiyat Fakültesi hocalarının desteği ve öğrencilerin özveri ile hazırlanan programda Türk topluluklarının kültür unsurları olan atasözleri, şiirler, tiyatro gösterisi ve çok önemli halk oyunlarıyla unutulmaz görsel bir şölen yaşattı.

a.i.c.u-turk-dunyasi-kultur-gunu-etkinligi.jpga.i.c.u-turk-dunyasi-kultur-gunu-etkinligi-001.jpga.i.c.u-turk-dunyasi-kultur-gunu-etkinligi-002.jpga.i.c.u-turk-dunyasi-kultur-gunu-etkinligi-003.jpga.i.c.u-turk-dunyasi-kultur-gunu-etkinligi-004.jpga.i.c.u-turk-dunyasi-kultur-gunu-etkinligi-005.jpga.i.c.u-turk-dunyasi-kultur-gunu-etkinligi-006.jpg

 

Son Güncelleme: 01.01.2016 18:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.