18 Ekim 2016 Salı 16:30
AİÇÜ'de 'Ağrı'daki Taşımalı Eğitim' Sempozyumu Yapıldı

Valilik ve Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) tarafından, üniversitenin Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen sempozyumda, Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zübeyir Saltuklu ve Atatürk ilkokulu öğretmeni Mustafa Taşdemirci, taşımalı eğitim konusunda yapılan araştırmalarda elde edilen sonuçlar hakkında bilgi verdi.

Doç. Dr. Saltuklu, yaptığı açıklamada, araştırma kapsamında kentteki bazı okulların ziyaret edildiğini ve bu okullardaki öğretmen ve öğrencilere anket uygulandığını belirtti.

Ağrı'da, 2015- 2016 eğitim öğretim yılında 409 yerleşim biriminden, 9 bin 958 öğrencinin 758 araçla, 61 taşıma merkezli okula taşındığını anlatan Saltuklu, "Bununla birlikte 2015-2016 eğitim öğretim yılında taşımalı eğitimin maliyeti 2 milyon 190 bin 460 lira olarak hesaplanmıştır." dedi.

Saltuklu, uygulanan anket ve görüşmeler sonucunda taşımalı eğitimin Ağrı'da başarıyla yürütüldüğü sonucuna vardıklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Taşımalı eğitimde öğrencilerin karşılaştıkları problemler öğrencilerin öğrenim gördüğü sınıf düzeyine göre farklılaşmamaktadır. Öğrencilerin büyük bir çoğunluğu taşımalı eğitim veren okulda okumaktan memnundur. Araç takip sistemi, uygulaması servis sürücülerinin takibi açısından büyük fayda sağlamıştır. Öğretmenlerin gözünde taşımalı öğrencilerin sorunlu öğrenciler olmadığı ortaya çıkmıştır. Velilerin büyük bir çoğunluğu çocuklarının taşıma yoluyla eğitim görmesinden memnundur. Köylerinde okul bulunmayan öğrencilerin şartları daha iyi olan bir okula gelerek eğitim görmesi, kütüphane, spor salonu gibi imkanlardan yararlanması öğrenciler ve velileri açısından büyük mutluluk olmuştur."

Saltuklu, öğrencilere öğlen araları verilen yemek ve servis ücretlerinin karşılanmasının öğrencilerin yüklerini hafiflettiğini sözlerine ekledi.

Son Güncelleme: 18.10.2016 16:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.