26 Ağustos 2016 Cuma 09:58
A.İ.Ç.Ü'de Çok Amaçlı Spor Salonuna 15 Temmuz Şehitleri Adı Verildi

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Çok Amaçlı Spor Salonu’nun adı Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bekasına yönelik FETÖ/PDY terör örgütü tarafından yapılan hain kalkışmayı önlerken canlarını feda eden 247 şehidin aziz hatırasını yaşatmak amacıyla  “15 Temmuz Şehitler Çok Amaçlı Spor Salonu” olarak değiştirildi. 


Rektör Prof. Dr. İrfan ASLAN başkanlığında toplanan Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Senatosu, FETÖ/PDY terör örgütü tarafından 15 Temmuz gecesi gerçekleştirilen darbe girişimi sırasında ülkemiz için hayatını feda eden şehitlerin kahramanlık öykülerini gelecek nesillere taşıyabilmek, tarihe not düşebilmek amacıyla merkezi yerleşkede bulunan, üniversitenin tüm sportif faaliyetlerine ev sahipliği yapan Çok Amaçlı Spor Salonunun adını “15 Temmuz Şehitler Çok Amaçlı Spor Salonu” olarak değiştirdi. 


Tüm yurtta insanların vatan, demokrasi, özgürlük ve bağımsızlık için 15 Temmuz gecesi sokaklara çıktığını belirten Prof. Dr. ASLAN: “FETÖ/PDY terör örgütü tarafından gerçekleştirilen bu menfur silahlı darbe kalkışması Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ın dirayeti, Hükümetimizin kararlı tutumu ve aziz milletimizin devletine ve demokratik iradesine sahip çıkmasıyla bertaraf edilmiştir. Bu hain darbe girişimi sırasında kanları ile bu toprağı vatan yapan şehitlere olan borcumuzu hiçbir zaman ödeyemeyiz. 15 Temmuz gecesi tankların ve silahların üzerine yürürken canlarını feda eden şehitler ile açılan ateşlerle yaralanarak gazi olan vatandaşlarımızın anılarını yaşatmak, hikayelerini gelecek nesillere aktarmak, tarihe ışık tutmak amacıyla spor salonumuzun ismini 15 Temmuz Şehitler Çok Amaçlı Spor Salonu olarak değiştirdik. Vatan için Hakk’a yürüyen tüm şehitlerimizi, hep şükranla anacak ve asla unutmayacağız” diye konuştu.

 

a.i.c.ude-cok-amacli-spor-salonuna-15-temmuz-sehitleri-adi-verildi.jpga.i.c.ude-cok-amacli-spor-salonuna-15-temmuz-sehitleri-adi-verildi-001.jpga.i.c.ude-cok-amacli-spor-salonuna-15-temmuz-sehitleri-adi-verildi-002.jpg

Son Güncelleme: 26.08.2016 10:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.