03 Haziran 2016 Cuma 18:51
AİÇÜ'de rektörlük seçimi

 Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve YÖK Kalite Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ömer İrfan Küfrevioğlu, Ağrı İbrahim Çeçen (AİÇÜ) Üniversitesi rektörlük seçimi için adaylığını açıkladı.

Küfrevioğlu, yaptığı açıklamada, yaklaşık 22 yıldır Erzurum Atatürk Üniversitesinde idareci olarak görev yaptığını anımsatarak, "Dekan Yardımcılığı ile başlayan idarecilik serüvenim, Dekanlık ve Biyoteknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü ile devam etti. Daha sonra üniversitenin değişik kademelerinde yönetim kurullarında görev yaptım. Özellikle öğrenci işlerinde oldukça deneyim kazandım. Daha sonra 2008 yılından itibaren sırasıyla 3 yıl boyunca Atatürk Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanlığı görevini ifa ettim. 6 yıl boyunca da rektör yardımcılığı görevini yürütmekteyim." diye konuştu.

Ağrı'ya ve üniversiteye hizmet gayesiyle aday olduğunu kaydeden Küfrevioğlu, şöyle konuştu:

"Ağrı benim doğduğum yer. Ailem buraya yıllarca hizmet etti. Yeğeni olduğum Merhum Kasım Küfrevioğlu bölgenin ve Ağrı’nın tanınan şahsiyetlerinden biridir. Kasım Küfrevioğlu, uzun süre Ağrı senatörü ve milletvekilliği görevlerinde bulunarak Ağrı'ya maddi manevi çok hizmetlerde bulundu. Ben de Ağrı'ya hizmet gayesiyle rektör adayı oldum. AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. İrfan Aslan Bey'in görev süresi doluyor. O yüzden bir Ağrılı olarak hem Ağrı'ya hizmet etmek, hem de üniversiteyi daha iyi bir noktaya taşıyarak üniversiteyle halk bütünleşmesini sağlamak en önemli amaçlarımdan biridir. Bununla birlikte şu andaki mevcut fakülte ve yüksekokulların daha iyi konuma gelmelerini ve öğrenci alacak bölümlerin açılmasını sağlamak istiyorum. Aynı zamanda 4 aydır YÖK'te Kalite Kurulu üyesiyim.

- "Ağrı sağlık merkezi haline gelecek"

AİÇÜ'yü sağlık merkezi haline getirmeyi düşündüklerini anlatan Küfrevioğlu, "Ağrı'nın durumu ve devletin politikalarını dikkate alarak acaba Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesini bir sağlık merkezi haline getirebilir miyiz? Diğer vilayetlere ihtiyaç olmadan Ağrı'yı bir çok sağlık ihtiyaçlarını giderebilecek bir kent haline getirebilir miyiz? Bununla ilgili değişik fakülteler açabilir miyiz? Böyle bir düşüncem var." ifadelerini kullandı.

Üniversitedeki Sürekli Eğitim Merkezinin daha aktif hale gelmesi için çalışmalar yürüteceklerini aktaran Küfrevioğlu, "Sürekli Eğitim Merkezi'ni daha aktif hale getirip halkımızın bundan daha iyi istifade etmesini düşünüyorum. Bunun yanında ilk defa Erzurum'da açtığımız Değerler Eğitimi Merkezi'ni burada açıp değerler eğitimini gençlerimize nasıl ulaştırabiliriz, hem üniversitedeki gençlik olsun, hem şehirdeki, ilköğretimdeki ve lisedeki gençlere üniversite olarak nasıl katkı yapabiliriz? O konuda bir gayret içerisine girmek istiyorum. Üniversitemizin akademik durumunu daha iyi noktalara taşıma noktasında gayret etmek istiyorum. Kendim kimyacıyım. Yayın itibariyle oldukça iyi durumdayım. Dolayısıyla yurt dışı yayınları arttırmak üzere yeni projeler üretmek istiyorum. Mevcut labaratuvar imkanlarını, cihaz altyapısını güçlendirmek ve Ağrı'nın adını dünyaya duyurmak noktasında çabam olacak. Bunun gibi birçok projem adaylık sürecimde daha da olgunlaşacak." diye konuştu.  

Son Güncelleme: 04.06.2016 21:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.