05 Mart 2016 Cumartesi 20:18
Ak Ocaklar'ın Yardım Eli Ağrı'ya Ulaştı

Ak Ocaklar Derneği’nin “Gönülleri İnşa Ettik, Sıra Okullarda” sloganıyla başlattığı “Kardeş Köy Okulu” sosyal sorumluluk projesi kapsamında Ağrı’nın Diyadin ilçesi Sürenkök İlkokulu’nun iç ve dış cephesi, tamir edilerek boyandı. İhtiyaç sahibi öğrencilere ayakkabı ve bot ile kitap, defter ve diğer kırtasiye malzemeleri dağıtıldı.

Ak Ocaklar Genel Başkanı Hakan Yiğit, ihtiyaç sahibi çocuklar için Ankara’dan getirdiği yardım malzemelerini öğrencilere dağıttı.

İhtiyaç sahibi çocuklarının giyindirilmesinin ardından bakımsızlıktan duvarları dökülmüş haldeki okulun iç ve dış cephesinin tamir ve işlerine katılan Genel Başkan Yiğit, beraberindeki Ak Ocaklar başkanlarıyla birlikte öğrencilerle oyunlar oynadı.

 “GİTMEDİĞİMİZ YER BİZİM DEĞİL, TUTMADIĞIMIZ EL BİZDEN DEĞİLDİR”

Ak Ocaklar Genel Başkanı Hakan Yiğit, günün sonunda gerçekleştirilen projeyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Ak Ocaklar Derneği’nin kısa süre içerisinde Türkiye’nin her yerinde teşkilatlanmış bir sivil toplum kuruluşu olduğuna işaret eden Yiğit,  derneğin ülkenin birliğine, dirliğine ve Anadolu Kardeşliği adına üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeyi gaye edindiğini vurguladı.

“Gönülleri İnşa Ettik, Sıra Okullarda” diyerek, Anadolu’nun en ücra yerindeki bir ilkokulda “Kardeş Köy Okulu” sosyal sorumluluk projesini yürüttüklerini anlatan Yiğit, “Gitmediğimiz yer bizim değil, Tutmadığımız el bizden değildir. Ak Ocaklar Derneği Genel Merkezi olarak hedeflediğimiz kardeş köy okulu projemizi başarı ile tamamladık. Bugün Ağrı ili Diyadin ilçemize bağlı Sürenkök İlkokulu’na giderek kardeşlerimizle bir arada olduk.

Yoğun kar, tipi ve yolların bozukluğuna rağmen şehre 29 km uzaktaki bir dağ köyü olan Süren Köyü’ne ulaşmak bizim için şerefti. Bu güzel günde bizlere ev sahipliği yapan dostlarımıza, çocuklarımıza destek olmak noktasında yüreğini ortaya koyan ve hediyeleri ile onure eden Elazığlı iş adamı kardeşim Mustafa TUNÇ Bey’e çok teşekkür ediyorum.” dedi.

“SEVGİ VE KARDEŞLİK KÖPRÜLERİNİ GÜÇLENDİRMEYE GELDİK”

“Projeyi, ülkemizi gelecekte teslim edeceğimiz çocuklarımıza karşı kutlu görev olarak görüyoruz.” diyen Ak Ocaklar Derneği Genel Başkanı Hakan Yiğit sözlerini şöyle tamamladı: 

“Çocuklarımız ne kadar iyi şartlarda eğitim alırsa, geleceğe de o derece güvenle bakabiliriz. Ayrıca bizim bu projemiz sadece okulun boyanması, çocukların giyindirilmesi ve kırtasiye yardımı yapılması olarak düşünmek yanlış olur, eksik olur.  Bu proje, bin yıldır bir ve beraber yaşadığımız Anadolu topraklarında bir süredir temelleri oyulmaya çalışılan sevgi ve kardeşlik köprülerinin güçlendirilmesi projesidir.”

Ağrı ili Diyadin ilçesi Sürenkök İlkokulu’nda düzenlenen yardım programına; Ak Parti Diyadin ilçe Başkanı sayın SeracettinÖzden ,Ak Ocaklar Derneği genel Başkanı Hakan Yiğit ’in yanı sıra Süren Köyü Muhtarı ve öğretmenleri, Ak Ocaklar Ağrı İl Başkanı  Cihan Kösedağ ve eşi, Ak Ocaklar Iğdır İl Başkanı  Hasan Baydan Bey, Ak Ocaklar, Ak Ocaklar Diyadin ilçe Temsilcisi Ferhat Özden ve yönetimi, Ak Ocaklar Erciş İlçe Başkanı  Cengiz Duman ve yönetimi, Ak Ocaklar Edremit İlçe Başkanı Ayten Nalbantoğlu, Ak Ocaklar Doğubeyazıt İlçe Temsilcisi Ali Çaçanoğlu Ak Ocaklar Iğdır Tuzluca Temsilcisi Murat Akkılıç ve yönetimi ve Ak Parti Tuzluca Gençlik Kolları Başkanı Servet Daştan katıldı.

ak-ocaklar’in-yardim-eli-agriya-ulasti.jpgak-ocaklar’in-yardim-eli-agriya-ulasti-001.jpgak-ocaklar’in-yardim-eli-agriya-ulasti-002.jpgak-ocaklar’in-yardim-eli-agriya-ulasti-003.jpgak-ocaklar’in-yardim-eli-agriya-ulasti-004.jpgak-ocaklar’in-yardim-eli-agriya-ulasti-005.jpg

Son Güncelleme: 05.03.2016 20:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.