11 Nisan 2015 Cumartesi 21:19
Ak Parti Ağrı Kadın Kolları Kutlu Doğum Haftası Etkinliği Düzenledi

Ak Parti Ağrı Kadın Kolları Kutlu Doğum Haftası Etkinliği Düzenledi


Ak Parti Ağrı Kadın kollar ‘‘kutlu doğum haftası’’  Münasebetiyle bir program düzenledi. Düzenlenen Programa Ak Parti İl Başkanı Abdurrahman Çetin, Çetinin Eşi Derya Çetin, Ak Parti İl Kadın Kolları Başkanı Edibe İnan ve partililer katıldı. Düzenlenen programa Ağrı halkının ilgisi yoğun oldu.


Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan programda kuranı kerim okunarak ve ilahiler söylenerek kutlu doğum haftası etkinliği düzenlendi. Etkinliğin sonunda Sakal-ı şerif getirildi. Halk yoğun ilgi göstererek tavaflarını gerçekleştirdiler. 


Ak Parti İl Başkanının Burada yaptığı açıklamada; Sevgi ve hoşgörü ikliminin gönülleri kapladığı Kutlu Doğum Haftasında; İnsanı onurlandıran, insan onurunun önemini tüm insanlığa anlatan Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV)'in olduğunu belirterek şu ifadelere yer verdi.


"Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim başlı başına bir onur kitabıdır. Her suresi, her ayeti insan onurunu yüceltmekte, insanın değerini tüm kainata anlatmaktadır. Çünkü Allah (c.c) her insanı onurlu yaratmıştır.


Bizler ancak O‘nun yolunda yürüdükçe, ideallerimizde hedeflediğimiz topluma ulaşmamız mümkün olacaktır. 'Bir insanın kurtuluşuna vesile olan, bütün insanlığı kurtarmış olur' diyerek, bizlere diğer gamlık ufkunu işaret eden Hz. Muhammed (SAV)’in bu tavsiyesi istikametinde hareket ettikçe, hem şahsî, hem de toplumsal hayatımızda emniyet ve huzuru yakalamamız kolaylaşacaktır. O’nun mesajının gönüllerde yankı bulması, kardeşlik bağlarıyla kenetlenip yek-vücut olarak geleceğimizi inşa etmemize vesile olması en büyük temennimizdir.


Bu vesileyle, hayatlarımıza hayat bahşederek varlığıyla bütün asırları ışıklandıran Kutlu Peygamberimiz, Hz. Muhammed (SAV)’in mübarek doğumunu en kalbi duygularla tebrik ediyor, Kutlu Doğum Haftası’nın, güzel yurdumuzun, vatanımızın huzur ve mutluluğuna, milletimizin birlik, beraberlik ve dostluğuna, kardeşliğine, vesile olmasını yüce Rabbimden diliyorum." Dedi.


Ak Parti Kadın kolları başkanı Edibe İnan burada yaptığı açıklamada ise; Bizler iyiyi kötüden ayırt etmeyi, birbirimizi sevmeyi, paylaşmayı, yardımlaşmayı, ahlakın güzelliklerini, dürüstlüğü, doğruluğu ve hoşgörünün en mükemmelini, insana saygının en yücesini, şefkat ve merhametin sınır tanımayan boyutunu, adaletin en güzel tatbikatını, kısaca her şeyin en iyisini ve en güzelini, o rahmet peygamberinin tebliğ, tavsiye ve uygulamalarından öğrendik.


O bizi hayat verecek şeylere çağırmıştı. O bize sevgi ve barış dinin olan İslam’ı tebliğ etmişti. Bir cahiliye toplumunda medeni bir millet oluşturmanın sırlarını öğretmişti. İnsanların birbirini göz kırpmadan boğazladığı bir dönemde, barış içerisinde yaşamanın yollarını insanlığa sunmuştu. Birbirine düşman olan kabileleri kardeş yapmış, yüreklere çöreklenmiş kin ve nefret tohumlarının yerine sevgi ve hoş görü duygularını ekmişti.


Sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV)’in kutlu doğumunu 1443.yıldönümün cennet vatanımızın huzur ve mutluluğuna, necip milletimizin birlik ve beraberliğine, bütün insanlığın hidayetine, Müslümanların da peygamber ahlakına ve yaşantısına yönelmesine vesile olması cenab-ı hak’tan niyaz ederim diyerek konuşmasını bitirdi.

 

ak-parti-agri-kadin-kollari-kutlu-dogum-haftasi-etkinligi-duzenledi.jpgak-parti-agri-kadin-kollari-kutlu-dogum-haftasi-etkinligi-duzenledi-001.jpgak-parti-agri-kadin-kollari-kutlu-dogum-haftasi-etkinligi-duzenledi-002.jpgak-parti-agri-kadin-kollari-kutlu-dogum-haftasi-etkinligi-duzenledi-003.jpgak-parti-agri-kadin-kollari-kutlu-dogum-haftasi-etkinligi-duzenledi-004.jpg

 

Son Güncelleme: 11.04.2015 21:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.