13 Temmuz 2015 Pazartesi 00:37
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu Ağrı'da...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Çözüm Süreci'nin Türkiye'ye sağladığı faydaların gözardı edilmemesi gerektiğini belirterek, "Çizgimiz aynen devam etmektedir" dedi. 

Partisinin Ağrı İl Başkanlığını ziyaret eden Soylu, burada gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Soylu, AK Parti'nin bütün siyasi riskleri göze alarak Türkiye'nin huzuru ve barışı için Çözüm Süreci'nden yana olduğunu anlattı. 

 AK Parti'nin son 13 yıldır Türkiye'nin gelişimi, demokratikleşmesi, zenginleşmesi ve kardeşlik hukukunun sağlanmasına yönelik adımlar attığını vurgulayan Soylu, "Çözüm Süreci'nde dün ne söylüyorsak, bu ülke için ne kadar önemli olduğunu iddia ediyor ve ortaya koyuyorsak bugün de o sürecin hem ülkemize olan faydalarını hem milletimizin birliğine, beraberliğine ve kardeşliğine olan faydalarını bugün yok görmeyiz. Çizgimiz aynen devam etmektedir" diye konuştu.

Soylu, AK Parti'nin Çözüm Süreci konusundaki kararlılığının aynen devam edeceğini aktardı. 

Muhalefetin Çözüm Süreci üzerinden AK Parti'ye saldırdığını vurgulayan Soylu, "Ne yapsaydık yani analar ağlamaya devam mı etseydi? İnsanlar kendilerini ifade etmekten yoksun mu kalsalardı? Biz doğrusunu yaptık. Bilin ki doğrusunu yapma kararlılığımızı, azmimizi ve irademizi nasıl dün ortaya koymuşsak bugünden sonra da aynı politikalarla aynı felsefelerle devam ettireceğiz" ifadelerini kullandı. 

- "Terör örgütünün baskısını herkes net bir şekilde hissetmiştir" 

Süleyman Soylu,  silah ve demokrasinin yan yana olamayacağını vurguladı.

Seçim sürecinde terör örgütünün insanlar üzerinde baskı kurduğunu belirten Soylu, şunları söyledi:

"Hepiniz seçim çalışmaları içinde bulundunuz. Devlet bir tek kişiye 'şuraya oy kullanacaksın' diye silahla, güvenlik kuvvetleriyle bir tek baskı ortaya koydu mu? Kimse söyleyemez. Fakat terör örgütünün baskısını, herkes net bir şekilde hissetmiştir. Böyle bir tabloyla açık ve net olarak ortada kaldığımız bilinmelidir. Bizim milletin vermiş olduğu yüzde 41'e itirazımız hiçbir gün olmadı. Biz milli iradenin ortaya koymuş olduğu tecelliyi anında kabul ettik. Bundan sonra ne yapmaya çalışacağımıza baktık. Ortada yeni bir durum var. Hem Türkiye'nin geleceğini yarına taşımak açısından yeni bir durum var hem de içinde olduğumuz meselenin çözümü açısından yeni bir durum var. AK Parti reel ve gerçekçi bir partidir."

 

ak-parti-genel-baskan-yardimcisi-suleyman-soylu-agrida....jpgak-parti-genel-baskan-yardimcisi-suleyman-soylu-agrida...-001.jpgak-parti-genel-baskan-yardimcisi-suleyman-soylu-agrida...-002.jpg

Son Güncelleme: 13.07.2015 00:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.