01 Eylül 2015 Salı 16:58
AK Parti heyeti Ağrı'da

AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Murat Yıldırım, "Milletimizin huzurunu sağlamak için bu operasyonlar başlatıldı" dedi.

Başbakan Ahmet Davutloğlu'nun talimatıyla, Yıldırım başkanlığında, AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Niğde Milletvekili Erdoğan Özegen, Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar, Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy'dan oluşan heyet, çeşitli ziyaret ve incelemeler yaptıktan sonra bir rapor hazırlamak için geldiği Ağrı'da AK Parti İl Başkanlığını ziyaret etti.

Burada heyet adına açıklama yapan Yıldırım, Türkiye'de ve bölgede hem PKK hem de DHKP-C terör örgütlerinin eylemler düzenlediğini söyledi.

Bunun yanı sıra paralel terör örgütü ve sınır ötesindeki DEAŞ'ın da çok ciddi sıkıntıları ortaya koyduğunu ifade eden Yıldırım, bu terör örgütleri ile mücadele etmek, milletin huzuru, güvenliği, birliğini sağlamak ve birlikte Türkiye olmak için çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

İnsanların etnik kökenine, düşünce tarzına ve inancına göre yargılanamayacağını vurgulayan Yıldırım, şöyle konuştu:

"Ne olursa olsun insan merkezli bir çalışmanın ortaya koyacağı hukukun, hakkın üstünlüğünü burada ortaya koymak için bu çalışmalar yapılmaktadır. Bugün yapılan operasyonlar da bu amaçlıdır. Geçmişte Çözüm Süreci ortaya konuldu. Bu Çözüm Süreci'nde gerçekten epey de mesafe alındı. Ama PKK terör örgütü bunu istismar etti. Bu bölgedeki insanlarımızın canına, malına göz dikti. Birçok insanımızı sıkıntıya soktu. Malını yaktı, çocuklarını dağa çıkardı. Bu sıkıntıları daha da ileri bir boyutlara getirdi. Devletin şefkatli elini, devletin merhametli elini ve hükümetimizin ortaya koymuş olduğu çalışmaları kendisine bir kazanım gibi ortaya koymaya başladı. Milleti huzursuz bir noktaya getirdi. Devlet şefkatli elinin yanında kudretli elini ortaya koymak suretiyle milletimizin huzurunu sağlamak için bu operasyonlar başlatıldı."

Yıldırım, operasyonların terör örgütlerinin silah bırakıncaya kadar devam edeceğini sözlerine ekledi.


ak-parti-heyeti-agrida.jpgak-parti-heyeti-agrida-001.jpg

Son Güncelleme: 01.09.2015 17:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.