01 Ağustos 2016 Pazartesi 21:00
Ak Parti İl Başkanı Kemal Atmaca; HDP'li Milletvekiller Hizmetlerimizi Sahipleniyor!

Sabiha Gökçen Uçuşları Başlıyor!

Ak Parti İl Başkanı Kemal ATMACA, 2 Ağustos'ta Sabiha Gökçen Havaalanına ilk uçuşların başlanacağı müjdesinin ardından HDP'li Milletvekillerinin bu hizmeti sahiplenmesine tepki gösterdi.

ATMACA; il başkanlığı vazifesine başladığı günden itibaren Ağrının teraküm etmiş bir çok probleminin olduğunu belirterek, Her ay olağan il başkanları toplantısı bunları sürekli gündeme getirmek suretiyle hükümet nezdinde birtakım girişimlerde bulunduklarını belirterek bunlardan en önemlisinin ise Sabiha Gökçen uçuşlarıdır dedi. Ağrı'dan batıya göç etmiş vatandaşlarımızın ekseriyetle Anadolu yakasında Dilovası,Gebze,Kocaeli,Adapazarı gibi illerimizde ikamet etmekteler. Sabiha Gökçen uçuşlarının bizim için elzem olduğunu belirten Ak parti İl Başkanı Kemal Atmaca, halkımızdan gelen yoğun talepler neticesinde de gerek başbakan düzeyinde gerekse ulaştırma bakanlığına yaptığımız sürekli ziyaretler neticesinde 2 Ağustos itibari ile haftada 4 gün olacak Sabiha Gökçen uçuşlarının yapılacağının müjdesini aldıklarını belirtti.

Atamaca, Erzurum'dan yapılan Sabiha Gökçen uçuşlarını zorlu iklim şartlarında halkımızın 60 kişi bazen 100 kişi Sabiha gökçene gitmek için 180 km'lik yolu kat etmek zorunda kaldığını belirterek, Sayın Başbakana konuyu aktardık ve gerekli yerlere talimat vererek uçuşların yapılması talimatını verdi ve uçuşların müjdesini aldıklarını söyledi.

 

HDP'li Milletvekilleri hizmetlerimizi Sahipleniyorlar !

Kemal Atmaca, burada çok hazin bir durum var ki oda bizim göstermiş olduğumuz gayretlerin birileri tarafından sahiplenilmesi, gerçektende komik duruma düştüler.  Ağrı Milletvekili Dirayet Taşdemir bazı basın mensuplarından aldığımız haberler neticesinde bu işi kendisinin ve Leyla Zana'nın üstlendiğini bunla ilgili çapa sarf ettiklerine dair bilgiler geldi bunların hiç biri gerçeği yansıtmamakta. zir söz konusu Ağrı Milletvekillerinin seçildikten bu yana Ağrı'ya hiç bir şey katmamışlardır. Gerek yerel düzeydeki siyasetçileri İl Başkanları ve belediye başkanları gerek milletvekilleri Ağrı'ya hiç bir şey katmamıştır hükümetin yaptığı işleri  sahiplenme suretiyle böyle bir acziyeti ortaya koymuşlardır.

Şimdi bu zadece Ağrı'nın özel durumu değil , maalesef doğu ve güneydoğuda gerek belediyeleri alan gerek Milletvekili düzeyinde Kürt halkını temsil ettiğini iddia eden bu insanların Türkiye diye bir derdi yoktur. Öte taraftan kamuya ait kaynakların belediyeler düzeyinde terör örgütlerine tahsis edilmek suretiyle yada Belediyelere ait iş makinelerinin hendekler kazılmak barikatlat kazılmak suretiyle çok kötü maksatlar doğrultusunda kullanılmış yine milletin kendi vergileriyle kendi alın teriyle bu kesbedilmiş hakları da maalesef bir terör örgütüne tahsis edilmiştir dedi.

Atmaca açıklamasının devamında, Şunu ifade etmek istiyoruz ki ideolojik saplantılar doğrultusunda siyaset yapan yada ideolojik saplantıları hizmeti unutturan siyasetçiler bugüne kadar bir şey yapmadıkları gibi bundan sonrada hiçbir şey yapmayacakları alen beyan ortadadır. şimdi özellikle Sabiha Gökçen uçuşlarını ben ön plana koydum bu halkın genel talebi neticesindeki girişimlerle elde edilmiş bir şey. Başbakanımız Ağrı'ya geldiğinde özel kalem müdürü bizi arayıp Ağrı'nın temel sorunlarına dair bilgiler almıştı. Bunlardan bir tanesi yazıcı sulama barajıydı inşallah bu yıl tüm araziler sulamaya açılmak suretiyle yıllardır devam eden projede tamamlanmış olacak. Aynı şekilde Aydın Tepe sulama Barajı da projeye alınmış bununla ilgilide girişimler devam ediyor .

 

Merzifon - Doğubayazıt Tren Yolu Çalışmaları Başladı

Sayın başbakanımıza istirhamız da şuydu Ağrı'ya demir yolunun getirilmesiydi. bunla ilgilide Doğubayazıt kaymakamlığından aldığımız bilgiler neticesinde kamulaştırmayla ilgili ön çalışmalar yapılmaktadır. Merzifon - Doğubayazıt tren hattı olarak isimlendirilen bu hizmette programa alınmıştır

 

Ağrı Şeker Fabrikasının Dumanı Yeniden Tütecek

Ak Parti İl Başkanı Kemal Atmaca;  Ağrımızın tek sanayi kuruluşu olan Şeker Fabrikası da çiftçimizin şeker pancarı ekmemesi dolayısıyla bir duraksama yaşadı . Bunla ilgili yaptığımız çalışmalar neticesinde 11.000 ton olan üretim kapasitesini 60.000 tona çıkardık onla ilgili taahhütler aldık . Maliye bakanımız ve Başbakanımızla da görüştük ve son Ankara ziyaretimizde Şeker Fabrikaları Genel Müdürüyle Sayın milletvekilimiz Cesim Gökçe ile görüştük. Bu kampanya sezonda fabrikamızın dumanı yine tütecek. Hem Malazgirt'ten hem Iğdır'dan ve hemde Eleşkirt'ten çok büyük taahhütler aldık , yine Ağrı'lı yerli üreticilerimizden  taahüt aldık. Gerek Şeker iş sendikası , Pancar kooperatifleri birliği, İl Tarım müdürlüğü, Ziraat Odası Başkanlığı, Ticaret Odası Başkanlığı ve Ak parti İl Başkanlığımızın yoğun çabaları neticesinde de yoğun bir mesafe kat etmiş bulunmaktayız diyerek Ağrı Şeker Fabrikasının bacası yine tütecek müjdesini Ağrı halkına veriyoruz dedi.

 

Son Güncelleme: 01.08.2016 22:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.