19 Mart 2016 Cumartesi 11:28
Ak Parti İl Başkanı Kemal Atmaca Şehit Ailelerini Ziyaret Etti

1993 yılında Sarıkamış’ta askerken terhisine 3 ay kala  Bitlis in Hizan İlçesine göreve giden ve burada pkk ile çıkan çatışmada şehit  olan Er Necmettin Kel’in Baba evini ziyaretle başladı.

4 kız 3 de erkek çocuk babası olan ve küçük oğlunu 93 yılında şehit veren 85 yaşındaki Baba Kasım Kel hasta yatağında karşıladığı Ak Parti İl Başkanı Kemal Atmaca ile duygu dolu sohbet geliştirdiler.

İnşaatlarda işçilik yapan torunu Murat Kel ile yaşayan Şehit Babası Kasım Kel’in hasta yatağının başında 2015 çanakkale şehitleri armalı duvar saati dikkat çeken ayrıntılardandı.

Sözlerine’’ Allah devlete zeval vermesin evladımı Hak yolunda Hakk’ın mücadelesini verirken kaybetmiş olmanın kıvancını bugüne dek gururla taşıdım.

Devletimiz her zaman beni ziyaret ediyor halimi hatırımı soruyor ve çok şükür nana muhtaç etmiyor ‘diye sürdüren  Şehit Babası devletin bekası ve milletin huzurunun devamından başka hiçbir beklentisi olmadığının altını çizen Kasım Kel Kemal Atmaca ve beraberindeki il teşkilatı üyelerinede teşekkür ederek ziyaretlerinden duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Şehit Babasının ziyaretin ardından bukez Hürriyet Mahallesinde bulunan 1993 yılında Van’ın Çatak ilçesinde şehadete eren ve geride biri 2 yaşında diğeri 40 günlük  iki kız çocuğu ile gözü yaşlı bir eş bırakan Şehit İhsan Avşar’ın evine misafir oldu.

Şehidin iki kızı ve eşine sahip çıkan kardeş Aleattin Avşar’ın evinde de Çanakkale Şehitlerine ilişkin bir levhanın varlığı gözden kaçmazken Şehit yakını kadrosundan Devlet Memurluğuna atanan büyük kız Pınar Avşar’ın babasının resmi ile çerçevelettiği ve kendi kaleme aldığı şiiri dikkatle inceleyen misafirler duygu yoğunluğuna engel olamadılar.

Pınar Avşar’ın işyerinde olması münasebetiyle katılamadığı ziyarette kardeşi Şehidin Küçük kızı Yasemin Avşar’la uzun süre ilgilenen ve kapısının her zaman aileye açık olduğunu belirten Atmaca daha sonra Şehit Kardeşi ve Şehidin kızlarına babalık yapan Aleattin Avşar’lada uzun uzun sohbet etti.

Şehadete ilişkin AHZÂB-23: Müminler içinde öyle erler vardır ki, Allah'a vermiş oldukları ahde sadakat gösterirler, onlardan kimi bu uğurda canını fedâ etti, kimi de bu dâveti beklemektedir.

Ahidlerini hiç değiştirmemişlerdir.) ayeti ile sözlerine başlayan Atmaca ;Eğer Şehitler olmazsa namuslar tarumar hayatlarımız berbat olur.

Onlar milletin zelil olmaması mukaddesatın aziz olması için cansiperane bir imanla canlarını Allah yolunda feda ettiler ,onların toprağa düşen her damla kanı yeniden ve yenilmez bir iman harekatının adeta mumurluğunu üstlenmişlerdir.

Çanakkalede gerçek kaybımız aslında 500 bindir hastanelerde hayatlarını yitirmiş olanlarla birlikte.

Düşünün tek cephede 500 bin şehid,tüm emperyalizmin şer ve küfür ittifakının heveslerini kursaklarında bırakmış 500 bin Şehid ve bugün aynı gaye ve hevesle saldıran küffara karşı dedelerinin şehadetinin 101. Yılında aynı iman ve aşkla karşı duran cansiparane mücadele eden evlatları var Allah onların yar ve yardımcısı olsun Allah bu millete o zelil hali yaşatmamak için canlarını feda edenleri Rahmet eylesin ,diyerek noktaladı.

ak-parti-il-baskani-kemal-atmaca-sehit-ailelerini-ziyaret-etti.jpgak-parti-il-baskani-kemal-atmaca-sehit-ailelerini-ziyaret-etti-001.jpgak-parti-il-baskani-kemal-atmaca-sehit-ailelerini-ziyaret-etti-002.jpgak-parti-il-baskani-kemal-atmaca-sehit-ailelerini-ziyaret-etti-003.jpg

 

 

 

Son Güncelleme: 19.03.2016 11:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.