02 Temmuz 2016 Cumartesi 23:03
Antalya İle Ağrı Arasında 'Gönül Köprüsü' iftar programı

AĞRI (AA) - AK Parti'nin batı ve doğu illeri arasında diyalog ve işbirliği sağlanması amacıyla başlattığı "Gönül Köprüsü" projesi kapsamında, Ağrı'da iftar programı düzenlendi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kültür ve Kongre Merkezi bahçesinde düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, bugüne kadar gecelerini gündüzlerine katarak birçok hizmeti dünyanın dört bir tarafına götürmek için büyük bir gayret içerisinde olduklarını söyledi.

Hizmet etmeyi iyilik yapmaktan farklı görmediklerini belirten Türel, "Bizim siyaset düsturumuzda önce Allah rızası, sonra millet rızası vardır. Biz 14 Ağustos 2001'de siyasi yolculuğa çıkıyorken kurucu liderimiz Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın bize çizmiş olduğu yolda ilerliyoruz. O yolda farklılıklarımızı zenginlik olarak gördüğümüzü ifade ediyoruz." dedi.

Türel, Antalya'dan Ağrı'ya bir dostluk köprüsü kurduklarını, bu dostluk köprüsünün temellerinin güçlendirilmesi, kardeşlik, birlik ve beraberliğin daha da güçlü bir şekilde hissedilmesi için burada olduklarını dile getirerek, şunları söyledi:

"Bizler bölgesel, mezhebi ve dinsel ayrımcılığı elimizin tersiyle iten ve bu ülkeyi bütün değerleri ile kucaklayan bir bütünlük anlayışı içerisinde bu kutlu yolculuğumuzu sürdürüyoruz. Ne mutlu bizlere ki böyle bir siyasi anlayışın temsilcileri olarak bugünde huzurlarınızdayız. Allah bu birliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın. Bizler hizmetin içerisinde yollar, barajlar, köprüler yapıyoruz ama bunları yapıyorken esas olan gönül köprüleri yapmak ve gönülden gönüle giden yolları açmaktır. Bugün burada olmamızın esas nedeni budur. İşte bu birlik ve beraberlikler Türkiye'nin özlediği ve özlem duyduğu sıkça şahit olmak istediği birlik ve beraberliklerdir."

Ağrı'da yapılacak çalışmalarla dostluk temellerini daha güçlü hale getireceklerini kaydeden Türel, "Bu mübarek ayda bizler, sağ elin verdiğini sol el görmeden bu yardımları yapmanın esas olduğunu bilerek birçok hayırlı hizmeti de burada il başkanlığımızla, Patnos Belediye Başkanlığımız ile yürütmeye çalıştık." ifadelerini kullandı.

Ağrı Valisi Musa Işın da Antalyalıları Ağrı'ya getiren şeyin İslam kardeşliği, uhuvvet, muhabbet, saygı, sevgi, kadirşinaslık ve vatanperverlik olduğunu söyledi.

Işın, bu duygular devam ettiği sürece ülkeyi hiçbir kimsenin yerinden kıpırdatamayacağını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Antalya Büyükşehir ile Ağrı kardeş ilan edildi. Biz kardeşimizden çok memnunuz, teşekkür ediyoruz. İnşallah bu kardeşlik hep devam edecek. Antalya'da bizim, Ağrı da, Ankara da, Diyarbakır da bizim. Ahmed-i Hani de bizim Ahmet Hasaki de bizim. Biz bugüne kadar hepsinden beslenmişiz. Hepsinin toprağında yürümüş ve suyunda yıkanmışız. Hepsinin ilminden bereketinden istifade etmişiz. İnşallah bu birlik, beraberlik ve kardeşlik hep devam edecek ve kimse buna karşı duramayacaktır. Kürt halkı samimidir, dindardır ve misafirperverdir sayın Antalyalılar. Bunu da hep beraber inşallah göstereceğiz."

AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer ise Türkiye'nin büyümesinden ve ilerlemesinden rahatsız olanların kirli ve karanlık planlarını ortaya koyduklarını dile getirerek, "Daha önce de bunu defalarca denediler, başarılı olamadılar. Bu dönemi de her zaman olduğu gibi el ele, omuz omuza ve yürek yüreğe aşacağımızdan şüphem yoktur." dedi.

Bu ayrılmaz bağın güçlenmesi, kuvvetlenmesi, gelecek nesillere miras bırakılması için herkese önemli görevlerin düştüğünü anlatan Sümer, şunları kaydetti:

"Bu sorumlulukla buradayız. Bu iftar sofrasından tüm dünyaya, aramızdaki bağın koparılamayacağını, hangi plan uygulanırsa uygulansın bizim bir olduğumuzu, birlikte olduğumuzu haykırmak için buradayız. Bu kardeşliğe gönül verdik. Ağrılı kardeşlerimizin yanındayız. Bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Ağrısıyla, Antalyasıyla hepimiz Türkiye'yiz. Hepimiz biriz ve bir olmaya da devam edeceğiz."

Programa, AK Parti Ağrı Milletvekili Cesim Gökçe, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı Ekrem Çelebi, AK Parti Ağrı İl Başkanı Kemal Atmaca, belediye başkanları, sivil toplum kuruluş temsilcileri, partililer ve vatandaşlar katıldı.

antalya-ile-agri-arasinda-gonul-koprusu-iftar-programi.jpgantalya-ile-agri-arasinda-gonul-koprusu-iftar-programi-001.jpgantalya-ile-agri-arasinda-gonul-koprusu-iftar-programi-002.jpgantalya-ile-agri-arasinda-gonul-koprusu-iftar-programi-003.jpgantalya-ile-agri-arasinda-gonul-koprusu-iftar-programi-004.jpgantalya-ile-agri-arasinda-gonul-koprusu-iftar-programi-005.jpgantalya-ile-agri-arasinda-gonul-koprusu-iftar-programi-006.jpgantalya-ile-agri-arasinda-gonul-koprusu-iftar-programi-007.jpgantalya-ile-agri-arasinda-gonul-koprusu-iftar-programi-009.jpgantalya-ile-agri-arasinda-gonul-koprusu-iftar-programi-011.jpg
 

Son Güncelleme: 03.07.2016 01:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.